avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
LIVE, ACUM (124 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Munca la negru - penalizari la intretinere fara a fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Munca la negru - penalizari la intretinere fara a fi constituita asociatie de proprietari

va rog sa ma lamuriti ce pot face in aceasta situatie , nu suntem constituiti in in asociatir de propietari ,listele de intretinere le intocmeste o firma de contabilitate ,adiministratorul face mai mult pe casierul ,ultima ilegalitate facuta a fost au scos 2200 ptr curatenia subsolului pe care i-au impartit intre ei, bani provenind din din penalizari si au fost scosi printrun proces verbal
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:59, 5 Septembrie 2016
Desfasurati demersuri concrete pentru infiintare asociatie de proprietari,moment de la care reprezentantii asociatiei de proprietari ar trebui sa desfasoare o activitate cu respectarea dispozitiilor in vigoare
Si in ce consta nelegalitatea?
Au facut curatenie = e legal.
S-au platit oamenii care au facut curatenia = e legal.
Au facut PV de scoatere a acestor bani = e legal.

Discutabila ramane suma si cine a semnat PV. Asta nu ne spuneti.
sunt de acord ca este legal sa se faca curatenie dar nu stiu daca este legal sa se plateasca la "negru "aceasta lucrare ,si nu stiu cat este de legal ca acesti bani sa fie din fondul de penalizari
Sigur ca este ilegala munca fara conventie civila pentru lucrari ocazionale. Este chiar evaziune fiscala!. Daca in bugetul de venituri si cheltuiei a fost cuprinsa aceasta lucrare atunci este legal sa foloseasca fondul format din penalizari, daca nu este prevazut atunci presedintele ar fi trenuit sa ceara aprobarea AGA pentru modificarea bugetului. Puteti sesiza Inspectoratul Teriorial deMunca. Identitatea dumneavoasta va fi protejata;)
Ce sa reclame la ITM? Ca au facut curatenie in subsol si au platit oamenii pentru asta?
Dv. v-ati pierde vremea in subsol, asa, cateva ore, sa mai si munciti, pe gratis?

Oricum nu pot face niciun fel de acte deoarece nu au personalitate juridica. Nici la ANAF nu pot face declaratii, nu pot plati impozite, ca nu-i ia nimeni in seama, neavand CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate munca la negru timpuriu timpuriu adiministratorul unei asociatii de locatari are ca forma de angajare \\" conventie civila \\" pentru care primeste salariu lunar comform statelor de plata ... (vezi toată discuția)
Zilieri ursulina ursulina Bună ziua! Sunt ad-tor de asociaţie. Am avut nevoie de cineva care să desfunde o coloană de evaluare apă pluvială. Am găsit un vecin care s-a oferit, a ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli timpuriu timpuriu categoria de cheltuieli de tipul : materiale de curatenie ( detergenti , lavete,maturi ,etc ) si alte cheltuieli de pe partile comune de ex : schimbarea ... (vezi toată discuția)