avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... poprire pensie pt. credit firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

poprire pensie pt. credit firma in insolventa

Buna ziua,
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in intregime . Firma a intrat in insolventa. IFN-ul are garantii bunuri ale firmei, nu se inscrie la masa credala, dar, face poprire catre giranti. Pentru suma restanta de 2800 lei, face poprire de 4200 lei. AU TRECUT 2 LUNI de cand a fost depasita aceasta valoare. Am sunat la IFN, mi s-a spus ca ei opresc si dobanzile, cat cred ei de cuviinta, dar nu stiu o suma. Ce sa fac? Nu trebuia sa se inscrie la masa credala? Nu trebuiau sa vanda utilajele garantie? Nu au facut un abuz poprind pensia si fara un cadru legal peste suma care a fost trecuta de executor de 4200? Nu trebuiau sa scrie din ce e formata aceasta suma, comisioane executor, penalitati, dobanzi? Cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 22:24, 16 Septembrie 2015
Normal asa ar fi.

Girantul a renuntat la beneficiile de diviziune si de discutiune ? - ar trebui sa aveti in contract o clauza expresa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc-garanta pentru o sc insolventa din 2009. executare silita asupra sc-garanta est est buna ziua, am calitatea de debitoare-garanta a unei SC aflata in insolventa din 2009. In 2008, firma noastra a girat cu un bun mobil, pentru o firma care ... (vezi toată discuția)
Executare silita zumy zumy Buna ziua! am girat cu apartamentul in care locuiesc pentru o linie de credit a unei firme, in anul 2007. In contractul de imprumut mai exista si un alt ... (vezi toată discuția)
Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)