avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lnstiintare de executare silita de la firma recuperari ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lnstiintare de executare silita de la firma recuperari creante pentru credit din 2004

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

In 17.12.2004 am achizitionat 2 telefoane mobile de la Altex cu ajutorul unui card de credit acordat de cei de la ERB Retail Service IFN. Suma acordata a fost de 1020 lei si la vremea respectiva a girat o colega pentru mine. Dupa o vreme am ramas fara loc de munca si nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele.
Am pierdut legatura cu colega respectiva ca sa vad ce s-a intamplat cu sumele pe care trebuia sa le restitui. Din partea bancii nu am primit nici o notificare.
In 22.04.2013 am primit ca urmare a cererii mele o situatie a inscrierii in Biroul de Credit. In dreptul creditului respectiv apar urmatoarele date :
Participant: ERB Retail Services IFN S.A.
Tip participant: Soc.financiara
Data ultimei actualizări: 07-10-2009
Tipul contului: Card de Credit
Stare: Cont platit sau închis/sold zero
Data acordării: 17-12-2004
Durata contului: REV
Situaţia Înscrierii la Biroul de Credit

Am dedus ca respectiva colega care a girat a achitat creditul in locul meu si nu pot decat sa-i multumesc si daca o reintalnesc sa-i restitui suma.

Toate bune pana astazi cand m-am trezit cu o notificare din partea Asset Portofolio Servicing prin care imi este adus la cunostinta faptul ca voi fi supusa executarii silite din cauza unei datorii de 5230,36 lei pe care daca o achit integral pana in data de 18.09.2015 beneficiez de o reducere de 10% si ma invita la sediul lor.

Intrebarea mea este daca este posibil acest lucru? Nu am primit pana acum nimic de la ei, vreo notificare, o copie a contractului pe care l-au preluat, daca l-au preluat.
Daca ar fi asa cum zic ei, nu s-au prescris sumele respective?
Sa dau curs invitatiei si sa ma duc la sediul lor sau sa-i contactez telefonic?

Am vazut ca exista totusi o diferenta intre numarul de contract de la Biroul de Credit si numarul de contract trimis de Asset. La B.C.ultimele 4 cifre din numar sunt 2000 iar la Asset 2026.

Va multumesc si astept un raspuns linistitor!:(
Seara buna!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:01, 18 Septembrie 2015
Există soluții de rezolvare. De obicei, prin notificări de acest tip se dorește intimidarea debitorului cu scopul de a încasa o creanță prescrisă sau mult majorată. Vă sfătuiesc să nu plătiți nimic până nu vă lămuriți asupra situației. Este nevoie de trimiterea unei adrese către recuperator ptr info asupra creanței. Apoi, în funcție de răspuns, există mai multe variante de acțiune. Apelați la un avocat dacă nu vă descurcați.
Dupa 3 ani datoria e prescrisa - au trecut 11. Daca platiti chiar si 1 leu nu mai e prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare executare silita societate telefonie mobila  viorel viorel pe data de 15 iulie 2010 am primit o hotarare de executare silita la cosmote romania de la firma asset portofolio servicing in valoare de 1347.37 , pana la ... (vezi toată discuția)
Recuperare credite restante Criss2014 Criss2014 Buna seara, in urma intarzierii unor rate bancare, am fost contactati de catre o firma de recuperare care ne-a somat plata intregii sume (5000 eur) in 24 h ... (vezi toată discuția)
Raportat in biroul de credit desi creditorul a cerut executorului inchiderea dosarului WhiteDevil WhiteDevil este lagal ca un creditor sa ma raporteze in biroul de credit dupa ce in prealabil a facut o cerere la executor prin care solicita incetarea executarii ... (vezi toată discuția)