avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

buna ziua
am garantat o datorie a firmei mele catre alta firma cu o cota de 1/6 dintr-un imobil teren intravilan fara ca aceasta cota sa fie partajata (nu stim unde se afla)
ulterior am construit pe acel imobil o constructie a carei amprenta la sol reprezinta 1/2 din teren ramanand teren liber de constructii 1/2 deci de cateva ori mai mult decat ipoteca
va rog sa mi spuneti daca firma respectiva (creditorul ) are dreptul sa execute 1/6 si din teren si din constructie sau mai inai se face delimitarea a 1/6 din teren prin partaj si dupa aia i l poate vinde
multumesc
Cel mai recent răspuns: helmuth , utilizator 00:14, 23 Septembrie 2015
Nu se poate spune așa din burtă. Trebuie văzut contractul de ipotecă.
contractul de ipoteca spune clar , se ipotecheaza 1/6 din imobil reprezentand teren intravilan etc
Și, în ce dată este făcut? Este destul de complicat. Eu cred că au acum ipotecă și pe 1/6 din construcție. Pentru că ipoteca pe teren se extinde de drept ți asupra construcției.
da ,dar contractul de ipoteca spune clar 1/6 din teren dealtfel constructia ocupa 1/2 din teren restul de 1/2 e liber de constructii adica de 3 ,4 ori teren disponibil mai mult decat ipoteca deci nu trebuia partaj ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% pentru locuinte beprofessional beprofessional Detin un teren de 4000 mp in intravilanul unei comune pe care doresc sa contractez cu o firma de constructii realizarea unei case de locuit cu 98.5 mp ... (vezi toată discuția)
Probleme imobil cu legea 112?!? Chel00 Chel00 Am mostenit de la o matusa care detinea in proprietate cu contract de vanzare-cumparare incheiat baza Legii 112/1995 cu SC H, un apartament (este ca o casa) ... (vezi toată discuția)
Plata tva la achizitia unei case - ma incadrez la 5% sau la 19%? blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Sunt pe cale sa cumpar o casa (este jumatatea unui duplex). Acum la vanzarea finala au aparut discutii cu proprietarul legate de TVA. As vrea sa ... (vezi toată discuția)