Intrebarea mea pentru dumneavoastra este daca pot avea doua locuri de munca in acelasi timp, respectiv invatatoare si consilier juridic cu statut de personal contractual. Daca da, va rog sa-mi spuneti care ar fi functia de baza avand in vedere ca, la scoala, norma didactica este de 18 ore, iar cartea de munca este ceruta la scoala. Pot avea, ca si consilier juridic, norma intreaga?
Doamna, problema nu se pune in ceea ce priveste cumularea functiei de invatator cu o alta functie.
Incompatibilitatea se refera la exercitarea profesiei de consilier juridic. Din Legea 514/2003, paragraful citat de grace_r, reiese aceasta incompatibilitate cu alta functie salarizata, cu execeptia celor prevazute la art. 11 din aceeasi lege. Nu conteaza daca e functie de baza sau nu...
Incercati sa va angajati consilier juridic la acea scoala. Sau renuntati la una dintre functii, ca sunt incompatibile. Doar sunteti jurist, sunt sigura ca stiti si Dvs. ca este vorba despre incompatibilitate.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Va multumesc pentru sfaturi tuturor. Oricum, din punctul meu de vedere, legea este interpretabila atunci cand prevede ca "exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu activitatea didactica universitara". Profesia de invatator este tot o activitate didactica pe care o desfasori in urma absolvirii unui Liceu Pedagogic cu o durata de 5 ani si, din pacate, salarizata numai cu 12 milioane lei vechi, dupa 15 ani vechime in invatamant, cu grad didactic I. In schimb, activitatea didactica universitara presupune castiguri mult mai mari din punct de vedere material. Atunci...va intreb pe toti, stimati colegi, unde este logica? Sa aveti o zi buna cu totii !
Legea nu este interpretabila. Daca mentioneaza activitate didactica universitara, nu poate fi si preuniversitara. Dar nu ati citit pana la capat: e compatibila cu activitatea didactica universitara nesalarizata.
Eu am citit pana la capat si, la art. 10 lit. e se precizeaza ca "exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu activitatea publicistica salarizata". Per a contrario, este clar ca la art. 11 exercitarea.................... este compatibila cu activitatea publicistica nesalarizata. Gramatical vorbind, prevederea art. 11 ar fi trebuit sa sune "activitatea didactica universitara si de cercetare juridica, activitatea literara, culturala si publicistica NESALARIZATE". Sunt mai multe activitati, nu? Ideea este alta. Teoria este teorie, dar ne omoara practica. Aproximativ 60% din cunostintele mele, consilieri juridici, realizeaza venituri materiale si de la alte locuri de munca si se face abstractie de toate incompatibilitatile posibile si imposibile. Iar cei care desfasoara activitati didactice universitare, mergand pe logica dumneavoastra, ar trebui sa presteze munca voluntara. Sa fim seriosi, totusi, ca nu mai muceste nimeni pe degeaba, nici macar din constiinciozitate, mai ales pe criza asta. Va multumesc si va apreciez pe toti cei care va expuneti aici opiniile personale.