avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua! Sunt angajat ca sofer pe tir de 1 an si 4 luni si vreau sa imi dau demisia. Am pe cartea de munca trecut minimul pe economie si nu am beneficiat de concediu pana acum. Credeti ca as putea cumva sa primesc banii pe concediu daca imi depun demisia sau cum trebuie sa procedez inainte? Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 18 Septembrie 2015
Art.146 C.mun.
...
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat in situatia încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului (demisie, concediere, acordul partilor etc.).

Prin urmare, la incetarea c.i.m. angajatorul are obligatia sa va compenseze in bani zilele de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna crisana crisana Buna ziua,am o intrebare.In 25 august urmeaza sa imi dau demisia cu acordul partilor,si vreau sa stiu daca pot cere plata zilelor de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna la incetarea contractului de munca oana8385 oana8385 Buna ziua, Va rog daca puteti sa-mi explicati cum se calculeaza concediul de odihna. Am pe CM salariul de 1000 lei brut. Contractul meu va inceta la ... (vezi toată discuția)
Buna seara, la incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul ... scandurica scandurica Buna seara, La incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul plateste zilele de concediu neefectuate la valoarea venitului din contractul de munca ... (vezi toată discuția)