avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu de odihna

Buna ziua,am o intrebare.In 25 august urmeaza sa imi dau demisia cu acordul partilor,si vreau sa stiu daca pot cere plata zilelor de concediu de odihna neefectuate pe anul acesta.daca da in baza carui articol?trebuia facute 2 cereri diferite pt concediu si demisie,sau pot fi trecute pe aceiasi cerere?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:39, 24 August 2015
Nu exista demisie cu acordul partilor. Fie este vorba despre o incetare a c.i.m. prin demisie , fie despre o incetare a c.i.m. cu acordul partilor.

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca, potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Prin urmare, acordarea compensaţiei in bani pentru CO neefectuat in cazul încetării contractului individual de muncă se realizează indiferent de motivul încetării contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ioana28_02 ioana28_02 Buna ziua! Sunt angajat ca sofer pe tir de 1 an si 4 luni si vreau sa imi dau demisia. Am pe cartea de munca trecut minimul pe economie si nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului de odihna mariusbratfalean mariusbratfalean Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna ... (vezi toată discuția)