avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza termenul de perimare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza termenul de perimare?

Un proces a fost suspendat iar reclamantul a facut recurs.
Recursul a fost respins la data de 10 ianuarie 2015.
Care este data la care se poate perima cererea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:12, 26 Septembrie 2015
Intervenţie moderator

Vă rog să nu mai dublaţi subiectele. Postarea aceleiaşi întrebări într-o altă formă nu o transformă într-o altă întrebare. Aţi primit răspunsuri suficiente şi clare în acest topic, astfel că acţiunea dvs. neregulamentară nu are nicio justificare.

Mai jos am postat întrebările şi răspunsurile din topicul dublat. V-am şters de mai multe ori acest topic iar dvs. l-aţi repostat. Următoarea acţiune identică vă va aduce un avertisment.

Mesajul meu nu este un îndemn la discuţii, ci unul la respectarea regulamentului.

Gabriela Pintea

rrocambole a scris:
1)Judecata unui proces care a inceput sub vechiul CPC va continua tot conform vechiului CPC?
2)Care este termenul de perimare in cazul unui proces care a inceput sub vechiul CPC ?

andreigrigoriu a răspuns:
Stimat forumist,

Dacă judecata a început sub vechiul cod, va continua tot sub acesta. Iar termenul de perimare era de 1 an pentru acțiunile de drept civil.

Cu stimă.

rrocambole a scris:
Multumesc pentru raspuns.
Spuneti ca ,, termenul de perimare era de 1 an pentru acțiunile de drept civil."
Dar pentru cele de drept comercial?

andreigrigoriu a răspuns:
Stimat forumist,

Cel din urmă termen este de 6 luni.

Cu stimă.

danpopescu2011 a răspuns:
Daca a inceput sub vechiul cod proc.civ. asa va continua,termenul de perimare dupa vechiul cod proc.civ este diferit: un an de zile ptr.cauzele civile si 6 luni ptr.cauzele comerciale.

rrocambole a scris:
1)Judecata unei cauzei comerciale a inceput sub VCPC. Inttre timp aln.3 al art.248 al VCPC care prevedea un termmen de 6 luni pentru cauzele comerciale a fost abrogat.
2)Deci care este termenul de perimare al unei cauze comerciale a carei judecata a inceput sub VCPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri la instanta cu mari semne de intrebare ContSters277534 ContSters277534 Am deschis o actiune pe obligatia de a face in anul 2013. La un an mi s-a cerut de raspuns la anumite cerinte si am raspuns in scris cu confirmare de primire. ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silita. valy01 valy01 Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ... (vezi toată discuția)
Comunicarea intampinarii si a cererii reconventionale, timbraj timpuriu timpuriu pe data de 13-07-2015 ( data postei ) am primit comunicare ca am calitatea de parat in intr-un proces civil , pe data de 06-08-2015 ( data postei ) am trimes ... (vezi toată discuția)