avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere unilaterala contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere unilaterala contract

concret:
am facut in urma cu cateva luni un contract cu o firma furnizoare de televiziune si internet. situatia personala schimbandu-se intre timp, am fost nevoit sa ma mut de la acea adresa, la noua adresa avand aceste servicii asigurate de alta firma din domeniu. nefiind proprietar, nu pot sa impun schimbarea acestui contract de la noul domicilui, asa ca am cerut rezilierea contractului de la vechea adresa. mi se impun niste taxe si (mai mult) niste penalitati destul de substantiale.
intrebare:
pot sa reziliez contractul unilateral fara sa platesc penalitati?
(motivul este obiectiv, eu nemaiavand posibilitatea fizica sa beneficiez de serviciile firmei respective)
Cel mai recent răspuns: MariusDorin , utilizator 12:10, 22 Septembrie 2015
Potrivit art. 4 alin. 1 din Legea nr. 193/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, “o clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor”.

O clauză contractuală va fi considerată ca nefiind negociată direct cu consumatorul dacă aceasta a fost stabilită fără a da posibilitatea consumatorului să influenţeze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau condiţiile generale de vânzare practicate de comercianţi pe piaţa produsului sau serviciului respective. (art. 4 alin. 2 din Legea nr. 193/2000).

Trimiteti notificarea de reziliere in scris printr-o scrisoare recomandata, cu confirmare de primire si continut declarat. Timp de 30 de zile de la primirea acesteia veti mai plati abonament, dupa care ar trebui sa functioneze incetarea contractului.

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva robertnelu robertnelu Intr-un contract de prestari servicii, se pot interpreta ca ar fi abuzive aceste clauze ? -Durata: \"pana la realizarea scopului urmarit de parti in ... (vezi toată discuția)
Procedura clauza abuziva contract Imparatul Imparatul Un garant a semnat ca renunta la beneficiul de discutiune dintr-un contract de garantie bancara. Acuma creditorul nu mai poate achita si banca avenit dupa ... (vezi toată discuția)
Doresc reziliere contract telekom ( persoana juridica) mobinstal mobinstal buna seara, desi sunt client Telekom ( mobil) doar de 3 luni , datorita serviciilor de proasta calitate, doresc rezilierea contractului . prin schimb de ... (vezi toată discuția)