avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme banca - alocatie.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme banca - alocatie.

Buna ziua,
Am o intrebare simpla:
- am ramas restant la credit si au luat banii din alocatia copilului.
Este normal?
Precizez ca nu este poprire pur si simplu banii erau in cont si se vede de unde provin.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: edward_zone , utilizator 15:40, 21 Septembrie 2015
Potrivit art.8 din Legea nr.61/1993, alocaţia de stat pentru copii nu este impozabilă şi nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu.

In acest caz, depuneti la banca o adresa in care le solicitati sa va restituie alocatia retinuta nelegal. Invocati acest text de lege.
Executarea silita a disponibilitatilor banesti se face exclusiv prin poprire.Conform art. 729(7)NCPC, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, nu pot fi urmarite ptr. nici un fel de datorii.
Nu este vorba de o executare.
Am 2 conturi:
- unul in euro pentru credit;
- unul in lei pentru alocatii.
Conturile sunt folosite exclusiv pentru cele descrise mai sus.
Am ramas de mai multe dator la credit, gen 11 euro, 31 euro...si pur si simplu au luat din contul de lei (de alocatii) si au acoperit datoria din contul de euro (credit).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)
Oprire icc mamy86 mamy86 Buna seara.Am o prietena care e in ICC 3-7ANI.De luni i s a pus oprire pe toate conturile,ea avand un credit neachitat in valoare de 4100lei.Pot recuperatorii ... (vezi toată discuția)
Lntrebare prescriere creanta, poprire pe cont alocatii copii smsureanu smsureanu Buna seara. Am facut in 2007, in mai cred, un credit de consum in valoare de cca 3000 de lei, nu mai tin minte exact cat a fost. Am platit cam pana in ... (vezi toată discuția)