avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor, recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor, recurs

Am depus o plangere penala pe data de 17.11.2008,am primit rezolutia parchetului pe data de 15.05.2009 (de toata jena, tatal copilului a aratat ca are bani,iar daca copilul nu are ce manca si nu poate sa mearga la scoala, nu-l afecteaza la dezvoltarea fizica,intelectuala sau morala).Pe 19.05.2009,am depus plangerea la prim procuror si nu am primit nimic.Pe 11.06.2009 am depus plangerea la judecatorie.Pe 01.07.2009,am avut prima dezbatere si judecatoarea a acceptat plangerea si a dat un nou termen ,15.07.2009, pt.a-l cita pe tatal copilului.Azi,15.07.2009,judecatorul mi-a spus ca plangerea a ramas fara obiect,pe motiv ca prim procuror a aprobat in parte plangerea mea si se v-a pronunta.Am incercat sa-i explic ca nu am primit nimic in termen legal si totusi este interesul superior al copilului.Raspunsul a fost ca se mai uita peste acte si se pronunta.In acesta situatie care este termenul de recurs.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: araoil , utilizator 17:46, 23 Iulie 2009
se mentioneaza si nr sentintei .
notati-va tot ce scrie in condica , pronuntarea, nr sentinta si data .
Multumesc tare mult, am inteles de la avocata mea ca pe data de 01.08.2009, se intoarce din Grecia si o sa-mi deie instructiunile necesare, dar trebuia sa fac ceva sa nu treaca termenul.Doamna avocata nu s-a asteptat la asa ceva, fiind vorba si de minor.La prima instanta pe data de 01.07.2009, s-a discutat una, iar la urmatorul termen s-a produs surpriza neplacuta de alt judecator. Singurul lucru care ma framanta este taxa si timbru.Poate am ghinionul sa fie procesul pe 03.08.2009 si nu am timp sa umblu pe la posta s-o achit.
Nu aveti de achitat taxa de timbru in procesele penale.
"Asigura-te ca ai dreptate si apoi da-i drumul inainte"- "Be sure you are right,then go ahead"/David Crockett

De la data pronuntarii hotarararii,aveti 10 zile in interiorul carora puteti declara recurs.Este preferabil sa apelati la serviciile unui avocat pentru a avea o sustinere profesionista a cauzei
Doamna avocat se intoarce din Grecia pe 01.08.2009. Eu am facut ce am putut, am depus recursul la registratura si am fost intrebata de taxa.Politicos am intrebat la ce valoare trebuie platita taxa.Raspunsul a fost sec "nu stiu".Doamna avocat imi spunea ca nu exista o astfel de situatie ca si in cazul meu.Infiezi un copil , prin hotarare judecatoreasca.Abandonezi copilul si rezolutia procurorului suna in felul urmator: tatal copilului a aratat ca are bani, iar ca nu a dat copilului nimic, nu este rea credinta dar nu-i stie codul numeric personal (probat cu acte ca este fals). In situatia ca nu are copilul ce manca si bani pentru cele necesare la scoala si trebuia sa renunte, nu-l afecteaza pe minor la dezvoltarea fizica,intelectuala sau morala. Eu nu am niciun venit, tot din cauza sotului (tatal copilului).M-a concediat disciplinar.Am castigat procesul si trebuia sa ma plateasca din 01.06.2008, pana la reintegrarea efectiva.Tatal copilului nu a vrut sa respecte hotararile (sentinta,decizia) si dupa ce s-a depus plangerea la parchet, in 5 zile a suspendat activitatea societatii.Ati mai auzit de asemenea fapte. Doamna avocat zicea ca unii care nu platesc consecutiv 3 luni, fac si inchisoare.Care este parerea dumneavoastra, daca arati ca ai bani esti scutit de toate obligatiile si poti sa faci ce vrei. Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult, apel sau recurs araoil araoil Am avut o plangere la parchet,in baza art.208-210;305-306 C.penal.Rezolutia parchetului a fost ca tatal copilului a aratat ca are bani, dar nu i-a dat ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat, situatie fara iesire araoil araoil Am urmatoarea situatie:doua hotarari judecatoresti (tribunal si curte),reintegrarea si drepturi salariale din 01.06.2008.Nu am bani si am depus plangere la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma araoil araoil Am depus o plangere la parchet pe data de 17.11.2008, art.305-306 si 208-210 c.penal.Pe 15.05.2009, am primit rezolutia, in felul urmator,tatal copilului a ... (vezi toată discuția)