avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Coordonator SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Coordonator SSM

buna seara. in cazul in care execut o lucrare (constructie de jos pina sus) pentru un beneficiar o alta firma, sunt obligat se angajez coordonator se SSM?este obligatoriu a instiinta itm de inceperea lucrarilor si daca da in ce baza si ce reprezinta aceasta instiintare. ce altceva mai trebuie facut in acest caz?
multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:28, 28 Septembrie 2015
Constructorul nu are obligatia numirii coordonatorului in materie de securitate si sanatate, aceasta obligatie revine beneficiarului lucrarii sau managerului de proiect si numai in anumite conditii.
Tot beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa întocmeasca si declaratia prealabila

HOTARARE nr. 300 din 2 martie 2006
privind cerintele minime de securitate şi sanatate pentru santierele temporare sau mobile modificata şi completata


ART. 7
Atunci cand la realizarea lucrarilor pe şantier participa mai multi antreprenori, un antreprenor şi unul sau mai multi subantreprenori, un antreprenor şi lucratori independenti ori mai multi lucratori independenti, beneficiarul şi/sau managerul de proiect trebuie sa desemneze un coordonator în materie de securitate şi sanatate pe durata realizarii lucrarii.
ART. 47
Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa întocmeasca o declaratie prealabila în urmatoarele situatii:
a) durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare şi pe şantier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
b) volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.
ART. 48
Declaratia va fi întocmita conform anexei nr. 3 şi va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile înainte de începerea acestora.

Un exemplu de calcul, daca pe santier vor lucra 5 salariati timp de 101 zile, asta inseamna 505 oameni/zi.

multumesc de raspuns .in acest caz ,daca sunt singur executant pe santier ,fara alti antreprenori sau subantreprenori,inteleg ca nu sunt obligat sa intocmesc un plan propriu de SSM.va rog s ma corectati daca gresesc.
Intocmiti plan propriu de prevenire si protectie in domeniul ssm pentru evitarea riscurilor profesionale identificate si evaluate in cadrul activitatilor desfasurate de firma dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manager proiect si coordonator ssm alin1971 alin1971 In ce masura se poate imputa (de catre inspectorii ITM) unui anteprenor, nenumirea de catre beneficiar a unui Manager de Proiect si a unui Coordonator SSM ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm - itm kra kra Buna ziua, De curand m-am angajat si eu ca Responsabil SSM la o firma de consultanta care a semnat un contract cu o firma care construieste un parc eolian, ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat si responsabil ssm adrian65 adrian65 Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04. In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de ... (vezi toată discuția)