avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... relatii cu o minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

relatii cu o minora

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine, cat de repede se poate, in legatura cu o problema care a aparut in familie.
Sora mea, minora pentru inca 2 luni, are de un an o relatie cu un baiat de 27 de ani, insa paritii au fost de acord si nu sunt probleme in acest sens. Insa, baiatul respectiv, inainte de a o cunoaste pe sora mea, a avut o relatie tot cu o minora. Problema este ca fata in cauza, de un an de zile il amentinta si pe el si pe sora mea ca ea se omoara daca cei doi nu se despart..ii urmareste peste tot, zi si noapte, sta toata toata noaptea in fata casei noastre sa vada cand pleaca si cand vine el..este toata ziua in taxi si il urmareste..ameninta prin mesaje telefonice ca se sinucide..chiar azi de dimineata era in fata casei si cand el a venit a sora mea a inceput sa bata in poarta si sa spuna ca o sa ii omoare pe amandoi si dupaia se sinucide.. peste tot ea lasa bilete ca s-a sinucis din cauza lui, a ajuns chiar sa isi bata cuie in perete, sa isi pregateasca sinuciderea daca el nu se intoarce la ea. Fata respectiva are acum 16-17 ani, deci probabil cand cei doi au avut o relatie ea avea 15 ani sau mai putin ... sora mea este pur si simplu terorizata si amenintata la orice ora, nu merge singura pe strada de teama ca s-ar putea intalni cu ea..Parintii mei sunt la fel de ingrijorati iar admosfera din familie a devenit foarte tensionata..la fel ca si relatia surorii mele cu baiatul.Acum, vreau sa intreb, ce ar putea pati el in cazul in care fata face vreo nebunie si se sinucide .. ei de un an nu au mai avut nici un fel de relatie, doar au mai vorbit la telefon ... Va rog frumos sa imi spuneti, cat mai repede posibil, care este situatia din punct de vedere legal . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:41, 15 Iulie 2009

Asta in mod cert! Chiar o sa fac o cercetare pe ultimii sa zicem 2 ani la Curtea de Apel Bucuresti sa vad cate persoane au fost condamnate pentru intretinerea de raporturi sexuale cu o minora ....Va tin la curent cand am rezultatul....caci din pacate cu grevele astea nu stiu daca gasesc vreo grefiera dispusa sa imi caute in computer!
Referitor la probatiune , da , mie unul mi se pare foarte dificil mai ales ca ramane in picioare doar proba cu martori...ori acestia pot fi usor influentati , sunt subiectivi , etc....

Totul in ordinea morala se bazeaza pe dreptate;nimic nu dureaza decat prin ea/Lacordaire-Cugetari

Sunt de acord cu doamna consilier.Chiar daca o astfel de probatiune este dificila,dupa cum at afirmat si dvs.,ea totusi poate fi facuta prin coroborarea unei multitudini de probatori,.de la inscrisuri(sub diferite forme,jurnale,acte medicale etc.),probatorii cu martori,expertize( grafologice,medico-judiciare).
Probabil ca in cele ce doriti sa intreprindeti veti gasi foarte putine cauze cu acest obiect,dar aceasta nu inseamna ca nu pot fi dovedite si astfel de infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori john91 john91 daca un baiat de 21 de ani a intretinut o singura data o relatie sexuala cu o fata de 13 ani si baiatul nu a stiut ca are 13 ani ce poate sa pateasca ... (vezi toată discuția)
Relatii intre o minora (13 ani) si un baiat (16 ani) - ce urmari poate avea in caz de esec? Cristia10 Cristia10 As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte): Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in ... (vezi toată discuția)