avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere privind deschiderea procedurii insolventei de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere privind deschiderea procedurii insolventei de catre debitor

Va rog frumos, cine poate sa imi dea un model orientativ de cerere privind deschiderea procedurii insolventei de catre DEBITOR.


Multumesc anticipat
Mihai
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
filgmihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 15:04, 18 Iulie 2009
filgmihai a scris:

Sunt interesat in special de motivarea acesteia, in raport de situatia de fapt.


Dumneavoastra ati putea sa ma descrieti pe mine daca nu ma cunoasteti? Apropo am ochii albastri, dar nu se vad sub ochelarii din poza.

Atunci cum va puteti imagina ca cineva ar putea sa motiveze ceva in raport cu o situatie de fapt despre care habar n-are? Credeti ca noi dam cu ghiocul?

Dvs. vi se pare ca fac misto acuma? Ei bine nu. Folosesc doar un stil hazliu, pentru ca uneori nici nu stiu daca trebuie sa raman muta de uimire sau muta de groaza in fata a ceea ce isi imagineaza unii ca ar reprezenta munca unui avocat.

Domnul meu, situatia de fapt o prezentati dvs. impreuna cu teancul de hartii din care rezulta. Si dupa un studiu temeinic al lor, abia atunci cineva ar putea creiona o motivare. Altminteri ce sa faca? Sa scrie basme cu Fat Frumos si zmeul dupa propria lui imaginatie?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
romascanu, moderator
Sunt convins ca ochii albastrii vin in sublinierea unui chip deja foarte frumos. :">

Munca unui avocat reprezinta o parte stiinta si doua parti creatie si chiar stiu in ce consta.
Chiar daca sunt doar un ageamiu, incepand de nu prea mult timp activitatea de consultanta juridica, experienta din timpul practicii mi-a intiparit foarte clar in minte ce inseamna cerinte absurde din partea clientilor si ce munca trebuie sa depuna de multe ori un avocat pentru a indeplini aceste solicitari.

Cred ca rugamintea mea a fost destul de ambigua, desi nu asta mi-am dorit.
Am gasit modele de actiuni privind deschiderea procedurii insolventei de catre creditor, insa eu ma aflu in situatia in care debitorul este obligat sa conform L85/2006 sa depuna o astfel de cerere.
Motivarea este clar ca o voi face in raport de situatia contabila a societatii, situatie ce rezulta din documente care, in mare parte, se afla deja la mine.

Astfel, reiterez rugamintea transmiterii unui model de cerere privind deschiderea procedurii insolventei de catre DEBITOR, motivarea fiind doar cu titul de exemplu orientativ.

Asigurandu-va de intreaga mea consideratie
Mihai
In general, eu nu lucrez dupa cereri model. In cazul dvs., cred ca este simplu de imaginat cum trebuie sa sune o asemenea cerere, in raport de ceea ce solicitati si din ce motiv. Solicitati deschiderea procedurii insolventei, motivand aceasta cu starea de fapt a societatii, stare de fapt care s-ar incadra in cele aratate de Legea nr. 85/2006, si anume insolventa sau insolventa iminenta. Ca sa vedeti daca societatea se afla intr-o stare de fapt caruia legiuitorul i-a recunoscut posibilitatea de a beneficia de protectia legii insolventei, verificati art. 3 din Legea nr. 85/2006, in special pct. 1 lit "a" si "b". La cerere trebuie anexate documentele mentionate in art. 28 din lege, respectarea cerintei depunerii acelui probatoriu fiind deosebit de importanta, in special cele indicate in lit. a-f si h, nedepunerea acestora conducand la decaderea din dreptul de a propune un plan de reorganizare. In cazul cand societatea respectiva mai desfasoara activitate, posibilitatea reorganizarii sub protectia insolventei este obiectivul major. De asemenea, valorificati posibilitatea numirii unui administrator special, in temeiul art. 3 pct. 26 si art. 18 din legea insolventei.
Pentru ca exista posibilitatea ca nu toti creditorii societatii sa fie multumiti cu consecintele deschiderii procedurii insolventei, formuland opozitie impotriva cererii debitorului, in afara de faptul ca bilantul debitoarei trebuie depus vizat de cenzor/auditor va recomand efectuarea si depunerea unui raport de expertiza contabila sau a unui raport de audit financiar care sa probeze starea de insolventa, creditorii oponenti urmand sa probeze contrariul cu o proba de valoare cel putin egala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2009
Gabriel Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere deschiderea procedurii insolventei de catre creditor ContSters40598 ContSters40598 Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un model orientativ pt. o cerere de deschidere a procedurii insolventei formulata de catre creditor. Ma intereseaza mai ... (vezi toată discuția)
Intampinare la o cerere de insolventa DAIANA_ DAIANA_ Eu ca firma, am cumparat carti in baza unui contract care-mi permitea bineinteles returul in caz de nevanzare a cartilor achizitionate. Ei se obligau sa-mi ... (vezi toată discuția)
Ce este mai avantajos pentru o societate comerciala mihaelaniciu mihaelaniciu intrebarea mea este daca pentru o societate comerciala, potrivit legii privind insolventa, este mai avantajos daca se face la cererea societatii sau daca este ... (vezi toată discuția)