avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune reprezentanta auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune reprezentanta auto

La o reprezentanta auto am platit cash 100% un autoturism , care pana la urma nu a fost livrat . Am ramas cu bani dati si doar cu actele ,facturile, contractul vanzare-cumparare . Am depus plangere la politie , plangere penala la procuratura si de atunci de fiecare data cand ma duc la procuroarea care se ocupa de caz , mi se spune ca directorul (patronul) reprezentantei si-a insusit bani dar totusi nu are nimic pe numele lui ptr a putea fii recuperata suma si sa astept ca dosarul este in cercetare . In decembrie se implinesc 5 ani ! Ce pot face ? Cat se va mai cerceta ? Oare se asteapta prescrierea ?
Cel mai recent răspuns: AlbertoTurbo , utilizator 10:00, 19 Octombrie 2015
Nu pierde timpul procurorul poate ca nu are multe elemente la indemina dar asta nu conteaza ; reprezentanta auto are obligatia , dovedita de tine cu factura, cu chitanta s/a/m/d/ sa iti livreze autoturismul platit. Nu l-a livrat !
Nu e problema ta cine a furat banii de la ei, deoarece tu ai platit si ei au inregistrat plata.
TREBUIE sa iti dea masina. Nu ti-au dat-o. a trecut mult timp urma banilor s-a pierdut poate.
TRIBUNAL scrie pe acest caz de urgenta deoarece ai platit si nu ai primit sub acest aspect ai fost inselat numai ca :
In penal ai foarte putin timp de acuma incolo si procurorul de caz este depasit de situatie.
In civil vei avea taxe de timbru de platit raportate la valoarea masinii - inselaciunii - NCPC, NCC, L146/1996 la zi.
Sau avocat bunicel cel putin.
si sfaturile cu DNA-ul sunt bune dar maninca timp deoarece nu opresc din curgere termenul de prescrptie a faptei, indrumind cercetarea catre procuror care este inamovibil - adica ce o sa-i faci daca il prinde ca a gresit? nimic dar ai pierdut imp si tocmai s-a scurs termenul de prescriptie, cind pe director nu il mai poate trage penal la raspundere nimeni.
Este dezavantajoasa pentru tine diversiunea aceasta de comutare a vinivatiei directorului catre procuroare (ror).
In tribunal calea directa este data de relatia CONTRACTUALA DIRECTA .
Intre tine si reprezentanta ; motivul este acela de lipsa de livrare a auto platit.
in civil insa poti certe plata unei dobinzi , daune, s.a.m.d.
Trebuie sa consulti de urgenta o persoana calificata in acest domeniu.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
arcibald142, utilizator
Tergiversarea este totuna cu favorizarea infractorului și cu luarea de mită?! Întreb asta după ce am citit cele scrise mai sus!
Si normal ca daca un procuror ar trebui sa lucreze 36 ore/zi pentru a lucra toate dosarele, multe dintre ele vor ramane nelucrate. Nu e nevoie de nicio mita pentru prescrierea faptelor, supraaglomerarea cu dosare este o explicatie mult mai conforma cu briciul lui Occam.
Sunt frecvente astfel de practici la anumiti dealeri zonali
mi se spune ca directorul (patronul) reprezentantei si-a insusit bani dar totusi nu are nimic pe numele lui ptr a putea fii recuperata suma si sa astept ca dosarul este in cercetare

Atat contractul cat si documentele justificative pentru plata facuta de dv sunt pe numele persoanei juridice=reprezentanta marcii respective impotriva careia va puteti constitui parte vatamata si solicita recuperarea prejudiciului si daune
Daca la nivel local constatati tergiversarea cauzei sesizati Parchetul General
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Durata "rezonabila" - tergiversare dosar andreea_dumi andreea_dumi Buna ziua. Care este durata \"rezonabila\" de rezolvare a unui dosar de inselaciune in Bucuresti. Am depus plangere penala in Octombrie 2013 si nici pana ... (vezi toată discuția)
Ce responsabilitate are reprezentanta auto pt un dealer care nu isi achita obligatiile contractuale cu un cumparator.ma pot indrepta impotriva reprezentantei pentru recuperarea avansului, ElenaFl ElenaFl Am incheiat un contract de cumparare a unei masini cu un dealer al unei producator important de masini.Am achitat avansul catre dealerul auto urmand sa primesc ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ignorata de procuror sbdcl sbdcl vad ca acesti procurori ca sa scape de dosare dau nup si niste explicatii de te intrebi ce pile au avut sa se bage la buget ,cum adica la o plangere in care se ... (vezi toată discuția)