avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor din concubinaj

Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata si nu stiu cum sa procedez, fara sa fac daune. Am trait in concubinaj timp de 6 ani iar un urma cu un an si doua luni am avut un copil din aceasta relatie. In luna august am hotarat, de comun acord, sa ducem copilul in Romania ,la mama concubinei, pentru o perioada de timp din motive economice! Dupa o saptamana de la intoarcerea ei din Romania (noi fiind in Italia ) m-a anuntat ca vrea sa ne despartim si a hotarat ca baiatul sa ramana definitiv in tara. Nestiind ca mama copilului urma sa ma paraseasca am descoperit ulterior ca era deja "programata" parasirea domiciliului comun. Copilul poarta numele meu si as dori sa stiu daca pot face cumva sa il pot aduce in Italia fara procura din partea mamei, pentru ca nu mai este de acord! Poate o mama sa i-si indeparteze copilul de tata, avand in vedere ca are doar un an si doua luni! O sentinta judecatoreasca ma poate ajuta...dar pot avea custodia totala a copilului daca acctionez pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: nicola123 , utilizator 16:22, 1 Noiembrie 2015
Daca mama va sta cu copilul in Romania, nu cred ca mai exista alta varianta, nu cred ca se va stabili locuinta copilului atat de mic la dvs.
Multumesc! In cazul acesta, se va stabili in program de vizita in Romania? Despre ce vorbim?
Da, și în România, și la dvs. Veți avea dreptul sa va luați copilul și la domiciliul dvs.
Multumesc mult! In cazul in care voi avea dreptul de a petrece cel putin o vacanta pe an cu copilul meu, este deja o mare usurare pentru mine. Cu siguranta voi avea dreptul la vizite mai dese, dat tinand cont de faptul ca domiciliul meu stabil este in Italia, este un pic mai dificil de a petrece mai mult decat o vacanta pe an. Oricum, important este ca copilul sa nu simta lipsa ambilor parinti, indiferent de situatie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare nicola123 nicola123 buna seara.Daca eu nu am platit pensia alimentara primului meu copil, pentru o perioada mai lunga, iar acum am inceput sa i-o platesc mamei copilului, mi se ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)