avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna dimineata,
As dori sa stiu daca un CIM perioada determinata (fiind primul dupa CIM perioada nedeterminata) se poate prelungi prin Act aditonal si daca da, de ce doar in doua exemplare? Doar pt. cele doua parti angajat-angajator/
Multumasc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:33, 24 Septembrie 2015
Art.83 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
...

Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
....

Art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Prin urmare, prelungirea duratei unui c.i.m. se va face prin incheiere unui act aditional la contract.

Actul aditional se incheie in doua exemplare, cate unul la fiecare parte contractanta.

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai inregistreaza la inspectoratele teritoriale de munca, contracte individuale de munca si nu se mai depun acte privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea acestora. Acestea se transmit in format electronic, n registrul general de evidenta a salariatilor, conform HG nr.500/2011, modificata si completata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata MariaRamona MariaRamona In situatia in care am avut contractul pe perioada determinata de 6 luni, apoi mi s-a prelungit de doua ori (2 luni, respectiv 6 luni), nu se poate prelungi pe ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract perioada determinata ela-d ela-d Un CIM incheiat pe perioada determinata de 6 luni se poate prelungi prin act aditional cu inca 6 luni sau trebuie incheiat un nou contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Numar acte aditionale cim perioada determinata alisaelena alisaelena Buna seara, Am un CIM incheiat pe o perioada determinata. Partile convin sa mai prelungeasca acest CIM prin act aditional cu inca o luna. Apoi convin sa mai ... (vezi toată discuția)