avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar acte aditionale CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar acte aditionale CIM perioada determinata

Buna seara,
Am un CIM incheiat pe o perioada determinata. Partile convin sa mai prelungeasca acest CIM prin act aditional cu inca o luna. Apoi convin sa mai prelungeasca prin act aditional cu inca o saptamana. Aproape de finalul perioadei, mai convin pentru inca o saptamana de prelungire. Sunt corecte aceste acte aditionale? Exista vreo limita prin care se interzice prelungirea cu doar cateva zile, atat timp cat partile convin astfel?
De asemenea, exista vreo perioada minima la un contract pe perioada determinata? Pot partile sa incheie un CIM doar pentru o saptamana, doua?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 7 Noiembrie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Art.82 C.mun.
...
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
...

Prin urmare, c.i.m. incheiat pe durata determinata se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul duratei de 36 de luni , fara a avea vreo limitare la durata prelungirii.rioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
....

2. Codul Muncii nu reglementeaza durata minima pentru care se poate incheia un contract individual de munca pe perioada determinata, ci doar durata maxima de 36 de luni.
Prin urmare, partile pot incheia un c.i.m. pe durata determinata de o zi, o saptamana, doua saptamani, o luna, doua luni etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata cosminmc cosminmc Buna ziua, Pentru un salariat cu CIM pe perioada determinata se pot incheia acte aditionale de prelungire? Actul aditional se considera contract ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? mariamarineci mariamarineci Cate prelungiri cu act aditional se pot face in cadrul unui cim durata determinata? Durata maxima a unui cim determinata stiu ca este de 36 luni; in interiorul ... (vezi toată discuția)