avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Protectia muncii - CIM cu norma intreaga pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Protectia muncii - CIM cu norma intreaga pentru lucratorii din SIPP

Buna ziua
Sunt angajat la o firma cu jumatate de norma , 4 ore, pentru ca sunt pensionat pe caz de boala gradul trei, angajatorul vrea sa ma numeasca responsabilul biroului de ssm , stiu ca legea prevede ca pot fi responsabili numai cei cu norma intreaga. Intrebarea este daca exista vreo portita legislativa care sa imi permita acest lucru deoarece eu imi doresc asta si am si studiile necesare. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 09:40, 27 Septembrie 2015
Nu cred ca cei de la Inspectia Muncii se hazardau sa dea un raspuns in afara legii. Probabil au considerat ca este o scapare a legii si prin asimilare se poate considera ca norma intreaga programul de lucru de 4 ore/zi, 20 ore /saptamana. Faptul ca programul REVISAL nu prevede o astfel de inregistrare nu mi se pare un argument atata timp cat acest program are o multime de probleme si scapari, fiind facut si administrat de o firma particulara a unui celebru personaj politic implicat in fel de fel de cercetari desfasurate de DNA.
Parerea mea este sa cereti punctul de vedere al Inspectiei Muncii prezentand in detaliu cazul dumneavoastra. Am sa va transmit printr-un mesaj particular numele celui care a obtinut acel punct de vedere de la IM pentru a-l mentiona in solicitarea dumneavoastra ca un precedent existent. La nevoie il puteti contacta telefonic pentru a-i solicita amanunte.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2015
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducator serviciu intern MadaCaravan MadaCaravan Buna ziua! S.a mai schimbat cumva legislatia ssm referitor la norma de lucru a unui angajat in pozitia de conducator serviciu intern intr.o unitate? Poate o ... (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat cornel1969 cornel1969 Firma are 80 de angajati. Un punct de lucru se afla la CNE Cernavoda, altul la Otopeni, sediul central la Bucuresti. Avem numit un lucrator desemnat dar care ... (vezi toată discuția)