avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bursa de performanta elevi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bursa de performanta elevi

buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa fac eu ca si parinte , trebuie facuta vreo cerere ,sau se da din oficiu, se da o suma fixa odata sau lunar, ce acte imi trebuie va rog sa ma lamuriti si pe mine iar daca am postat pe pagina care nu trebuie intrebarea va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 14:36, 4 Octombrie 2015
Acordarea bursei se face in baza unei cereri depune la unitatea de invatamant de catre eleva/ul in cauza.
La cerere se va anexa toate documentele necesare pentru analiza dosarului (deexemplu, copii ale certificatelor/ diplomelor obținute, adeverință din care rezultă media generală a anului școlar ........ , situația absențelor înregistrate în același an școlar).
si bani ce se vor da se dau lunar sau e o suma care se da o singura data ???
De ce nu intrebati la scoala? Bursele de merit se asigura prin Consiliul local, cuantumul acestora difera in functie de fondurile CL si de nr. elevilor care indeplinesc criteriile de acordare.
art. 6 din Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat adoptate prin Ordinul nr.5.576 din 7 octombrie 2011:

(1) Bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:
a) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, denumit în continuare MECTS;
b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale;
c) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.
(2) Lista olimpiadelor şi concursurilor naţionale, precum şi lista competiţiilor/concursurilor pentru care se acordă bursele de performanţă menţionate la alin. (1) va fi actualizată şi va fi făcută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie.

(3) Bursele de performanţă obţinute în baza prevederilor alin. (1) se acordă pe perioada anului şcolar următor celui în care s-au obţinut rezultatele menţionate la alin. (1).
la scoala se fac ca nu stiu asta un lucru si al doilea pt freeelis o intrebare ce inseamna pt dumneavoastra: etapele nationale ale olimpiadelor

Alte discuții în legătură

Burse de merit ValeriaCs ValeriaCs Buna ziua, Copilul meu este in clasa a doua. Va rog sa imi spuneti daca pentru acordarea bursei de merit se iau in considerare rezultatele la ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)
Bursa elev negru daniel negru daniel buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra am un baiat care a luat locul 2 la faza zonala a olimpiadei natinala de pian aici vine nelamurirea, se ... (vezi toată discuția)