avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... bursa elev
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

bursa elev

buna seara am si eu o intrebare la dumneavoastra am un baiat care a luat locul 2 la faza zonala a olimpiadei natinala de pian aici vine nelamurirea, se incadreaza baiatu sa primeasaca bursa de performanta conform legi 5576 din 2011 sau doar elevi care au participat la faza finala a olimpiadei pot beneficia de bursa daca stie careva vas fi indatorat .
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:50, 29 Septembrie 2015
Olimpada e unul dintre criterii. Sa depuna dosar, e posibil ca locul II, adaugat la alte premii, sa ii asigure punctajul necesar pentru bursa.
art. 6 din Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat adoptate prin Ordinul nr.5.576 din 7 octombrie 2011:
(1) Bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare:
a) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, denumit în continuare MECTS;
b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competiţiile internaţionale;
c) au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de MECTS.

(2) Lista olimpiadelor şi concursurilor naţionale, precum şi lista competiţiilor/concursurilor pentru care se acordă bursele de performanţă menţionate la alin. (1) va fi actualizată şi va fi făcută publică de MECTS, anual, până la data de 1 octombrie.

(3) Bursele de performanţă obţinute în baza prevederilor alin. (1) se acordă pe perioada anului şcolar următor celui în care s-au obţinut rezultatele menţionate la alin. (1).
In practica ai mai multi calificati si/sau castigatori. Bursele se acorda in ordinea punctajelor acumulate avand in vedere toate criteriile pe care le elaboreaza anual ministerul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa de performanta elevi negru daniel negru daniel buna ziua asi dori sa stiu si eu cum se acorda bursele de performanta pentru un elev care a participat la o olimpiada de pian si a luat locu 2 ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Bursa de performanta cristiancoj cristiancoj Buna ziua! As dori sa-mi raspundeti la o intrebare. Diploma obtinuta de fiica mea la un concurs national de polo pe apa feminin locul 3, eliberata de ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala situatie ..... victorp victorp Situatia economica a familiei ma indreptateste si imi permite sa solicit bursa sociala . Intrebarile mele sunt : - am doi copii la doua scoli diferite ... (vezi toată discuția)