avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare conducerea unui vehicul sub influenţa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 NCP)

Ora estimata: 09:00
Complet: P3COMPLET CONTINUITATE
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin.(1) Cod penal cu aplic. art. 396 alin.(10) C. pr. penală condamnă pe inculpatul X, fără antecedente penale, la o pedeapsă de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul X ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune. În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul X va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul S.C. Y S.A. sau S.C. Z S.A. pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului X asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal. În baza art. 274 alin.(1) Cod procedură penală obligă pe inc. X la plata către stat a sumei de 400 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate în cauză, din care suma de 300 de lei aferentă fazei de urmărire penală şi respectiv suma de 100 de lei aferentă fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.09.2015.
Document: Hotarâre 2015 24.09.2015

Buna ziua ! Va rog sa imi detaliati hotararea luata :
- Ce se intampla cu permisul de conducere ?
- Evenimentul s-a produs acum 1 an si 2 luni , se i-a in considerare si acest fapt ?
- In cat timp se va sterge fapta de pe cazier ?
- Ce inseamna acest termen de 2 ani sub supraveghere ?
- Va trebuie sa fac vreo cerere de reabilitare catre politie ( din auzite ) ?
- Unde si in cat timp voi putea plati acesti bani (400 lei ) ? cheltuieli judecata
- Aceasta munca in folosul comunitatii cum se va realiza , avand in vedere faptul ca eu lucrez zi de zi ?

Mentionez ca sunt la primul incident de acest fel si nu cunosc niciun detaliu .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:01, 23 Mai 2017
Se anuleaza permisul in cazul amenzii penale.
Redobandirea in termen de 6 luni de la data platii amenzii.
Achitati amenda, apoi in termen de 6 luni de la platii va puteti prezenta la examenin vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.
De asemenea, daca in termen de 3 ani de la data achitarii amenzii nu savarsiti o alta infractiune, veti fi reabilitat de drept.

Reabilitarea de drept
art.165 n.c.pen.
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

art. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier Tasnádi Tasnádi Mă interesează am fost condamnat la3 ani cususpendare cînd o să am cazierul curat??????? pedeapsa3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal art.336 ContSters463477 ContSters463477 Buna ziua,Domnule avocat am o alcoolemie foarte mare in sange de 2.10 pot obtine amanarea aplicarii pedepsei ? fara accident nimic doar am fost oprit. (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)