avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere

Am primit urmatoarea decizie:

"Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. 396 al. 10 Cod procedură penală, condamnă inculpatul ....., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la pedeapsa de : 150 zile-amendă În baza art. 61 al. 2 Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile-amendă la 10 lei, astfel că inculpatul .... execută o amendă de 1.500 lei. Atrage atenţia inculpatului .... asupra prevederilor art. 14 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 187/2012, cu referire la art. 63 alin. 1 din Codul penal, respectiv că în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoarea. Pune în vedere inculpatului că, potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală, are obligaţia să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei ....., în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel la Curtea de Apel ..... în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din data de 25.09.2015."

intrebarea mea este cand as putea sa imi recuperez permisul si cum (examen sau automat il trimite ei ?)

Multumesc in avans
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2015
leito21, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:36, 25 Septembrie 2015
Hotararea dvs.este pronuntata astazi si aveti un termen de apel de 10 zile de la comunicarea copiei dispozitivului acesteia.
Daca nu se declara apel in termenul aratat, hotararea va ramane definitiva la data expirarii termenului de apel.
Permisul de conducere se va anula conf. disp.art 114 al.1 lit.b) din Oug.195/2002.

Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
................................................
b)titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;
..............................................

Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii.

Articolul 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
a)au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei in regim de privare de libertate ori la locul de munca;
................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere -amenda penala cosmin0686 cosmin0686 Sal. anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul? Lau79 Lau79 Buna seara, Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul? Ora estimata: 08:30 Complet: P3 penal-cam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si ... Bădilă Gabriel Bădilă Gabriel Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si mie dacă după soluționarea procesului penal pentru conducere sub influența băuturilor ... (vezi toată discuția)