avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Marfa pe baza de borderou achizitie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Marfa pe baza de borderou achizitie

Detin un mic magazin cu decoratiuni,ca I.I.,as dori sa stiu daca pot pune la vanzare obiete create de mine, lumanari botez,tablouri etc pe baza unui borderou achizitie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lilianazam , utilizator 12:28, 20 Noiembrie 2015
Asa cum puteti vinde bunuri achizitionate de la alte persoane, tot asa le puteti vinde si pe ale dvs.
Multumesc pentru raspuns,este suficient borderou de achizitie?
Dar pentru cheltuiala cu marfa de la deschiderea magazinului ce documente trebuie intocmite?
Daca doriti ca tot ce cheltuiti cu producerea acelor chestii sa fie deduse in contabilitatea I.I., trebuie mai intai sa porniti de la introducerea codului caen corespunzator activitatii de productie pe I.I., apoi achizitia de materii prime pe I.I. o faceti numai cu factura, faceti raport de producatie cu tipul si cantitatile de articole facute, le faceti intrarea in gestiunea magazinului si apoi le vindeti cu bon fiscal.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
george-neagu, moderator
Dar daca decoratiunile respective sunt confectionate de alta persoana,iar eu le achizitionez pe baza de borderou?este corect?
Va rog un raspuns, pot achizitiona diferite obiecte confectionate manual de la personae fizice pe baza de borderou de achizitie?Cum le introduc in gestiune? este sufficient NIr apoi trecute in raport de gestiune ,iar plata s-o fac pe baza de dispozitie de plata?

Alte discuții în legătură

Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie Andreea0005 Andreea0005 In cazul unui SRL-D care doreste sa achizitioneze bunuri de ocazie(mobilier, tablouri ,obiecte de artizantat, obiecte decorative, etc) pentru a revinde prin ... (vezi toată discuția)
Cumparare mj. fix de la persoana fizica giuglea giuglea O societate poate cumpara un calculator de la o persoana fizica iar plata sa se faca cu o chitanta de mana?" Am platit lui X suma de reprezentand plata ... (vezi toată discuția)
Documente necesare functionare intreprindere individuala -service calculatoare si gsm Dl_Sandu Dl_Sandu Care sunt documentele contabile obligatorii ce trebuie intocmite de o Intreprindere Individuala -service calculatoare si telefoane,neplatitoare de TVA,fara ... (vezi toată discuția)