avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spiru Haret Proces Colectiv Eliberare Diplome de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spiru Haret Proces Colectiv Eliberare Diplome de licenta

In 2011 am absolvit facultatea de management financiar contabil sectia Contabilitate si Informatica de gestiune . Din pacate desi sunt licentiat nu am obtinut diploma de licenta nici pana in ziua de azi. Sunt interesat de un proces colectiv impotriva universitatii Spiru Haret care sa aiba ca rezultat eliberarea diplomelor. In cadrul acestui demers am creat un grup pe facebook la care pot sa adere toti absolventii SPH promotia 2011 care inca nu au obtinut diplomele si sunt interesati de un proces colectiv. Rog un avocat sa-mi spuna daca este posibil un proces colectiv si care sunt sansele ca acest proces sa fie castigat / pierdut de catre noi ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 26 Septembrie 2015
Parerea mea este ca nu aveti sanse cu un proces colectiv.

La momentul inscrierii la facultate, fiecare student in parte a semnat un contract de studii cu acea Facultate.

Inscrierea nu a fost colectiva!

Diplomele pe care trebuie sa le elibereze Universitatea Spiru Haret, sunt individuale si nu colective.

Astfel ca fiecare student in parte ar trebui sa deschida un proces impotriva Universitatii.
Nu mai este nevoie de promovarea unei actiuni.

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 659 din 31 august 2015 s-a publicat O.G. nr. 42/2015 privind dreptul absolvenților de a beneficia de acte de studii recunoscute la finalizarea unor studii neautorizate și sancționarea instituțiilor de învățământ care școlarizează fără autorizare.

Art. 1. - (1) Au dreptul de a beneficia de acte de studii recunoscute de catre stat, care atesta finalizarea studiilor, absolventii inmatriculati anterior inceperii anului universitar 2011-2012, care au promovat examene de finalizare a studiilor dintre cele prevazute la art. 143 alin. (1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, la institutii de invatamant superior acreditate si care au fost inmatriculati, dupa caz:
a) la programe de studii organizate la forme de invatamant si/sau in locatii geografice neautorizate;
b) la programe de studii organizate in limba de predare neautorizata;
c) peste capacitatea maxima de scolarizare aprobata;
d) la programe de studii aflate in curs de autorizare, la data inmatricularii;
e) la programe autorizate/acreditate, cu nerespectarea conditiilor de inmatriculare sau mobilitate.
(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si absolventii inmatriculati la programe de studii autorizate/acreditate organizate la forma de invatamant la distanta si care au parcurs, cu aprobare, 2 ani de studii intr-un singur an.
(3) O diploma eliberata, in conditiile legii, de catre o institutie de invatamant superior acreditata atesta finalizarea studiilor, este recunoscuta de stat si reprezinta un inscris oficial.
(4) Diplomele eliberate conform alin. (3) sunt valabile pana la anularea acestora, in conditiile legii, de catre emitent sau de catre instantele judecatoresti.
(5) In termen de 30 de zile de la solicitarea institutiei de invatamant superior acreditate, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice aproba numarul de formulare tipizate necesare pentru beneficiarii prevazuti la alin. (1).
(6) Procedura de aprobare a formularelor tipizate care atesta finalizarea studiilor pentru beneficiarii prevazuti la alin. (1) se aproba prin ordin al ministrului educatiei si cercetarii stiintifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)