Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 11300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conditii solicitare Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conditii solicitare Ordin de restrictie

in ce conditii pot solicita ordin de restrictie impotriva unei persoane care m-a agresat si ma ameninta in continuare ,persoana nefiind din familie .Multumesc !
Daca nu este membru de familie, in sensul Legii nr.217/2003, nu puteti obtine un ordin de protectie.

Art.5 În sensul prezentei legi, prin membru de familie se înţelege:
a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;
b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;
c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;
d) tutorele sau altă persoană care exercită în fapt ori în drept drepturile faţă de persoana copilului;
e) reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală ori handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.

....

Capitolul IV Ordinul de protecţie
Art.23
(1) Persoana a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecţie, prin care să se dispună, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre următoarele măsuri - obligaţii sau interdicţii:
.....
Mergeti la IML daca ati fost agresata pentru CML si depuneti plangere penala impotriva agresorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

pot obtine ordin de restrictie daca violentul nu e din familie ? florintelescu florintelescu buna as dori sa obtin un ordin de restrictie impotriva cuiva din afara familiei care a vrut sa-mi violeze domiciliul,inarmat cu un topor!cum pot obtine un ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie nu pentru un membru al familiei - poate fi cerut? ContSters57493 ContSters57493 Buna seara, Se poate face plangere cu solicitare ordin de restrictie pentru o persoana care nu face parte din familie? Exista in Romania vreo lege speciala ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie user2032 user2032 Buna seara! Trebuie sa formulez cererea pentru obtinerea unui ordin de restrictie impotriva unui individ, insa nu stiu ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere. ... (vezi toată discuția)