avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor pentru programe de calculator
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor pentru programe de calculator

Programele de aplicatie pentru automatele programabile (PLC-uri) sunt protejate de dreptul de autor ?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:54, 13 Octombrie 2015
Orice creatie de cod sursa suficient de originala are drepturi de autor. Folosirea codului sau bibliotecilor cuprinse de licente libere poate impune obligatia de a supune rezultatul licentei libere.
Multumesc.
Pentru a putea beneficia de dreptul de autor trebuie sa inregistrez programul la RNPC ?
Dreptul de autor si inregistrarea sunt chestiuni separate. Drept de autor are cine concepe un program, iar inregistrarea este o obligatie a celor din Romania care vor sa comercializeze programe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor in it Alfloher Alfloher Buna ziua, Vreau sa fac o lucrare despre dreptul de autor in IT care sa cuprinda si un mic ghid cu pasii necesari pentru obtinerea dreptului de autor. Din ... (vezi toată discuția)
Drept de autor domeniu it alexaC alexaC Am realizat un program de calculator, in afara orelor de servici si intr-un domeniu diferit, pentru cercetare. As dori sa aflu ce se poate face pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea unei marci la osim (cred) Tudor B. Tudor B. Buna ziua, Imi doresc de multa vreme sa incep un proiect, iar acest proiect include un site (domeniu .com) si o aplicatie de mobil. Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)