avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din vanzare imobil retrocedat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din vanzare imobil retrocedat

In baza Legii nr.165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, au fost acordate fostului proprietar al imobilului preluat abuziv de stat 500.000 puncte valorice, in valoare nominala de 1 leu (imobilul in cauza a fost demolat).
Proprietarul a vandut aceste 500.000 puncte, prin contract de vanzare-cumparare autentificat de notar, la pretul de 150.000 lei
Intrebare: Pentru cei 150.000 lei incasati din vanzarea acestor puncte, fostul proprietar datoreaza impozit 16% catre stat?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Retrocedari terenuri agricole dragan_g dragan_g Primaria spune ca nu mai sunt disponibile terenuri si ne recomanda despagubirea in bani sau in echivalent. Se mai dau bani? La ce se refera despagubirea in ... (vezi toată discuția)
S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Comisia judeteana - poate elibera un titlu de proprietate ? oanaportar oanaportar 1. - Este corect ca unei persoane juridice sa i se elibereze un Titlu de proprietate de catre Comisia Judeteana de Stabilire a Dreptului de Proprietate asupra ... (vezi toată discuția)