avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisia Judeteana - poate elibera un Titlu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisia Judeteana - poate elibera un Titlu de proprietate ?

1. - Este corect ca unei persoane juridice sa i se elibereze un Titlu de proprietate de catre Comisia Judeteana de Stabilire a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor = Prefectura ?
Titlu de proprietate emis se refera la o suprafata de teren reconstituit

sau
era corect si legal ca acel Titlu de proprietate sa fie eliberat de Comisia Locala = Primaria ?

2. - in ce conditii Comisia Judeteana - poate sa faca acest lucru ( sa elibereze Titlul ) ?

Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 21:48, 2 Aprilie 2014
1) Da, Comisia Judeteana de Fond Funciar (Prefectura).
Corect si legal Titlul de Proprietate va fi eliberat in conditiile legii.
2) In conditiile legii Comisia Judeteana de Fond Funciar, constituita in temeiul Legii nr. 18/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, poate elibera Titlul de Proprietate. Deasemenea trebuiesc avute in vedere si reglementarile urmatoare :
a) Legea 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
b) HG 401/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
c) HG 89/2014 pentru completarea Normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
1. - Si atunci, care este diferenta intre Comisia Locala si Comisia Judeteana ?
2. - De ce Titlul de Proprietate nu a fost eliberat de Comisia Locala, ci de Comisia Judeteana?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a dat lege prin care se sisteaza eliberarea titlurilor de proprietate?!!! neagu ctin neagu ctin am depus acte la primarie ptr eliberarea unui titlu de proprietate. Au fost trmise la consiliu judetean si s-a intors hotararea aprobata. Acum am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de punere in posesie dj_csm1990 dj_csm1990 Proces verbal de punere in posesie. Cum pot sa obtin titlu ce acte imi trebuie undei sa ma duc de la primarie ma zis ca nu pot sal obtin titlu pana nu fac ... (vezi toată discuția)
Dobandire titlu de proprietate asupra terenurilor FlorentinaLojnita FlorentinaLojnita Buna ziua, vin cu rugamintea de a obtine nr. Legii funciare din ultimii 2 ani prin care primariile sunt obligate sa anunte orice suprafata neatribuita ... (vezi toată discuția)