avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act de studii la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act de studii la angajare

Buna ziua,

Intrebarea mea este....Daca se poate incheia un contract de munca pe baza unei adeverinte care sa inlocuiasca diploma de studii(licenta) ,pana la eliberarea acesteia.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 28 Septembrie 2015
Luati de buna adeverinta, asa se practica pana la eliberarea diplomei.
Se poate incheia un c.i.m. pe baza adeverintei care atesta studiile efectuate.

Aveti grija ca valabilitatea adeverintei este de 12 luni.
Pe unele adeverinte eliberate de institutiile de invatamant scrie "valabila pana la eliberarea diplomei".
Actele normative in vigoare care prevad asa ceva dispun ca adeverintele de vechime au un termen de valabilitate de 12 luni.
Pe adeverinta care mi s-a eliberat,scrie...pana la eliberarea diplomei,dar termenul de la data cand a fost emisa, a depasit 12 luni.Sa solicit o alta adeverinta?

Va multumesc pentru raspunsul prompt

Alte discuții în legătură

Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de studii superioare_expirata tatianalili2005 tatianalili2005 Angajat incadrat pe functie cu studii superioare, adeverinta de absolvire studii superioare (cu valabilitate 1 an), expirata din iunie 2011, Universitatea ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta n-a fost eliberata - consecinte la locul de munca? the mark the mark Buna seara,au trecut 2 ani inca nu am primit diploma de licenta,(am absolvit USH nu e un secret ptr nimeni,scandalul a fost mediatizat incepand cu ... (vezi toată discuția)