avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti pe durata concediului de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti pe durata concediului de maternitate

Cand se intra in concediu maternal drepturile banesti ale mamei sunt aceleasi? Ma refer la norma de hrana, norma de echipament si alte drepturi banesti.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 28 Septembrie 2015
Din CodulMuncii
Art. 50.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
....

Art.49
...
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
.....

Asadar,pe durata suspendării raportului de muncă, salariatul poate beneficia numai de drepturile prevăzute prin legi speciale, contractul colectiv de muncă aplicabil, contractul individual de muncă sau regulamentul intern, cu excepţia drepturilor de natură salarială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate bianca12 bianca12 Buna ziua. As dori sa stiu daca pe perioada concediului de maternitate(cele 126 de zile) se beneficiaza de norma de hrana. De asemenea daca se pot face popriri ... (vezi toată discuția)
Acordare vouchere Biulia22 Biulia22 Buna ziua! Sunt in concediu risc maternal si urmeaza sa nasc in vara. Intre timp am aflat ca se vor acorda vouchere de vacanta. Eu voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal SGRU2013 SGRU2013 Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: ce se intampla pe perioada concediului de risc maternal / concediului medical cu contractul indiv de ... (vezi toată discuția)