avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta in curte comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta in curte comuna

Buna ziua,
In curtea mea a mai fost construita o casa de catre fica mea si sotul ei(pe cheltuiala exclusiva a lor).
Actrele de constructie sunt pe numele meu.
Urmeaza sa facem receptia finala a constructiei si apoi inscrierea in C F
Ce demersuri trebuie sa intreprind pentru a trece aceasta casa pe numele adevaratilor proprietari(cei care au platit pentru constructia casei).
Mentionez ca in casa cu mine locuieste baiatul meu cu sotia sa.Intrebarea se refera strict la casa construita si la terenul din preajma ei.Mentionez ca nu am posibilitatea pentru drum de servitute(terenul fiind foarte ingust)
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:00, 1 Octombrie 2015
Mergeti la notar si incheiati un act juridic autentic prin care recunoasteti dreptul de superficie ptr.fiica dvs. si sotul ei, dupa care faceti inscrierea la CF
Intai receptionati apoi faceti partaj. Cereti un certificat de urbanism pentru dezmembrare.
Sfatul d-lui avocat mi se pare corect dar-
actele de construire sunt pe numele d-voastră prin urmare și construcția este a d-voastră . Construcția este realizată pe terenul d-voastră , ca titular al dreptului de proprietate. prin urmare nu se poate înscrie un drept de superficie(care ar însemna existența a 2 proprietari, ceeace nu există în prezent- din acte) Doar prin act de donație sau contract de vc. (care este mai bun iar ca și cheltuieli sunt aproape egale)pentru casă și teren, cât considerați d-voastră, se poate rezolva situația. Astfel , ajungem și la al 2-lea sfat dat de d-na avocat- faceți o dezmembrare a terenului propr. d-voastră și stabiliți partea care o'' vindeți '' și pe care este casa , Această parte- construcția și terenul va fi întabulat pe numele fiicei și a soțului- care au ca act doveditor pt. întabulare contractul sau donația. Pentru drum de servitute la casă , trebuie să le oferiți posibilitatea de a ajunge la aceasta trecând pe proprietatea d-voastră. lucru care va trebui să fie menționat în actul care îl veți face.
Numai așa cred că puteți rezolva situația
Multumesc pentru sfaturi dar as vrea sa mentionez ca :fata si ginerele trebuie sa imi acorde mie posibilitatea de aajunge la casa mea,casa lor fiind construita mai aproape de strada.
Dezmembrarea va contine doar casa si terenul pana la strada ,fara drum de servitute pentru mine?As dori sa atasez o schita pentru o mai buna intelegere a situatiei dar nu stiu cum se face acest lucru.
În actul pe care îl veți încheia veți menționa dreptul d-voastră de trecere la drumul public, individualizat (cu lungime, lățime). Prin urmare terenul vândut(sau donat) fiicei va fi grevat de servitute în folosul d-voastră

Alte discuții în legătură

Constructie casa paddy paddy Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)
Teren pe un nume si casa pe alt nume crynaku crynaku casa are autorizatie de constructie pe numele tatalui si terenul este trecut in titlul de proprietate al bunicului decedat dupa mama,mentionez ca la acest ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie anicutzzza anicutzzza Buna ziua, Unchiul si matusa mea vor sa imi dea un teren de 200mp din terenul pe care il detin ei, pe care este pozitionata si casa lor. Pe acesti 200 mp as ... (vezi toată discuția)