avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit semiremorca
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit semiremorca

Buna ziua. Am si eu o intrebare: cum se impoziteaza o semiremorca ? Conform art 263 alin 4 sau 5 sau 6? Multumesc!:sorry:
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 16:34, 30 Septembrie 2015
Depinde de modul în care este înregistrată semiremorca.
Potrivit punctului 152^2 din normele de aplicare ale art.263 cod fiscal:
[ link extern ]

"115^2. (1) Dacă mijlocul de transport, înregistrat, nu are caracteristicile unui autovehicul, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 263 alin. (2), (4), (5) sau (6) din Codul fiscal, în vederea stabilirii impozitului pe mijloace de transport, fiind considerat utilaj.
(2) Dacă mijlocul de transport, înregistrat, este prevăzut cu roţi şi axe fără a avea autopropulsie se impozitează conform art. 263 alin. (6) din Codul fiscal, pentru categoria remorci, semiremorci sau rulote.
(3) Dacă mijlocul de transport, înregistrat, este prevăzut cu roţi, axe şi autopropulsie, impozitul se stabileşte conform art. 263 alin. (2), (4) sau (5) din Codul fiscal, după caz."
La primarie mi-au spus ca este considerata combinatie de autovehicul . Nu sunt de accord cu asta. daca ar fi asa atunci semiremorca este atasata la un cap tractor si nu mai platesc impozit separat pt cap tractor ci in combinatie cu semiremorca. Ea este un vehicul fara sistem de propulsie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impoziteaza o semiremorca vvasilicaa vvasilicaa este corect sa se impoziteze o semiremorca O4 cu 3 axe si masa total autorizata de 38 to cu 55 lei sau 64 lei conform art.263 alineatul 6(semiremorci peste ... (vezi toată discuția)
Impozitare semiremorca cu masa de 39tone elenacapricorn elenacapricorn Va rog sa/mi spuneti cum se impoziteaza o semiremorca cu masa 39000kg,3 axe. Se impoziteaza ca o remorca/semiremorca sau ca cele peste 12Tone,combinatii? (vezi toată discuția)
Cum impozitam un tir (cap tractor si semiremorca) Fisegratis Fisegratis Buna ziua, lucrez într-o primărie (taxe si impozite) si as dori o opinie de la dvs in următoarea problema: Cum se impoziteaza un TIR , mai exact un cap ... (vezi toată discuția)