avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Avocat ne-cooperant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Avocat ne-cooperant

Am contactat un avocat pentru a-mi recupera niste bani de la cineva.
Am facut un contract cu avocatul in ianuarie, platindu-i onorariul destul de piparat si cheltuielile de judecata. Pentru onorariu am primit chitanta si un contract.
Pentru cheltuielile de judecata nu am primit nimic, nu am semnat nimic, mergand pe incredere.
In luna MAI 2015, dupa 4 luni, m-am uitat pe siteul tribunalului si nu am gasit dosarul meu inscris acolo. Am sunat avocatul care mi-a zis sa nu-mi fac griji ca se ocupa el. Aveam termen limita de depunere a dosarului pe 01.07.2015, dupa care nu mai primeam nimic. Pe 25.06.2015, dupa multe insistente, s-a deranjat sa inscrie dosarul la tribunal si mi-a mai cerut odata banii pt. cheltuielile de judecata. Aici a intervenit un razboi mut intre noi, cele doua parti si, in loc de reprezentare, avocatul nu-mi mai raspunde la telefon. Azi m-am uitat pe site si nu a mai intreprins nimic intre timp. Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa-mi recuperez banii dati pe onorariu. Eu consider ca avocatul nu a facut altceva decat sa amane procesul cu un an.
Cel mai recent răspuns: Almaviva , utilizator 13:46, 29 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult! La asta ma gandeam si eu, dar am vrut sa fiu sigura.
Solicitați în scris avocatului restituirea unei părți din onorariu (având în vedere că a depus acțiunea), în caz contrar menționați că vă veți adresa baroului din care face parte. În caz că nu dă curs somației, adresați-vă baroului. Având în vedere modul în care s-a desfășurat colaborarea dvs cu avocatul ,eu vă sfătuiesc să mergeți la arhiva instanței și să verificați acțiunea depusă de către avocat.
M-am interesat la instanta. A inscris dosarul dupa 5 luni de la predarea actelor si banilor. Din ianuarie pina la sfarsitul lui iunie, atitea sunt, nu? Nu a platit taxa la tribunal, asa ca dosarul stagneaza de atunci si pina in ziua de azi. Va intreb cam cat costa ce a "facut" avocatul in cazul asta, avind in vedere ca onorariul e de 2.500 lei? Cat poate sa-mi pretinda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Escrocherie, sau nu? nu mai reușesc să dau de avocatul pe care l-am plătit ca să mă reprezinte Adrian39 Adrian39 Anul trecut prin luna Mai am scris pe acest site problema mea,incercarea de a recupera niste sume de bani de la fosta mea concubina.Mentionez nu aveam nici un ... (vezi toată discuția)
Cum se recupereaza banii de la avocatul neloial ...? corneliaene corneliaene BUNA ZIUA , doresc sa stiu cum pot recupera contravaloarea onorariul (2500 roni) platit unui avocat intr-un process de pretentii care a fost ... (vezi toată discuția)