avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract in per proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract in per proba

In perioada de proba cf art. 31, al 4, indice 1 CM spune ca "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti. "
Dar stiti ca intern trebuie sa existe un raport de necorespundere profesionala a angajatului in proba in cazul in care angajatorul ii inceteaza contractul prin acest articol!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 16 Iulie 2009
Stimata Doamna,

Este o afirmatie pe care doriti a v-o confirma sau aveti o intrebare concreta?


Regulamentul de ordine interioara nu-l avem la dipsozitie , insa necorespunderea profesionala o regasiti in dispo art 223 SI ART.229 din CM .
Nu este obligatoriu.
A nu se face confuzie intre concedierea pe motive de necorespundere profesionala si incetarea contractului in intervalul perioadei.

Incetarea in timpul perioadei de proba are valoarea unei deziceri/denuntari a CIM.
Ea nu trebuie motivata, ci doar notificata partii.

Dar, nici nu este interzis, ca, initiativa incetarii CIM in perioada de proba sa aiba ca jusificare un referat de necorespundere profesionala al conducatorului direct al locului de munca.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2009
Edbah, utilizator
Este necesara doar o notificare scrisa, nu se face procedura de necorespundere profesionala, dar cred ca decizia de incetare a activitatii se ia uzual in baza unui referat inaintat in acest sens de seful direct al angajatului respectiv care apreciaza daca angajatul a dovedit sau nu aptitudici si abilitati pentru exercitarea atributiilor la poastul respectiv.
Mi-e neclara necesitatea existentei in firma a referatului. Am inregistrat notificarea la ITM si inspectoarea mi-a spus sa am in firma un astfel de raport/referat in caz de control.
Stiu de concediere pentru necorespundere profesionala care nu recomand nimanui, este o procedura f "sensibila" care trebuie sa aiba in spate documente cu date fff concrete si probate.
Articolul 31, 4, 1 spune se poate inceta la initiativa oricareia din parti dar nu ca trebuie sa fie argumentata printr-un document?:">
E adevart, prin lege nu exisat obligatia unui alt document in spatele notificarii.
dar asta va spuneam ca prcatic este bine sa aveti in spate un referat al sefului direct al salariatului cu aceasta propunere si o moivatie. Nu trebuie sa fie un referat foarte sofisticat.

Alte discuții în legătură

Incheiere contract de munca atanasoaie atanasoaie O persoana angajata ca sofer (cu contract de munca pe perioada nedeterminata) la o firma ajunge la neantelegeri cu conducerea . I s-a propus trecere pe o alta ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva: este sau nu este??! Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, am 206 angajati si doresc sa incetez contractele a 102 dintre ei. Toti cei 102 sunt in perioada de proba, deci pot face incetarile conf art 31.3 ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)