avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul judiciar?

As avea și eu o întrebare , după cât timp se șterge cazierul judiciar( adică sa fie curat), după ce a fost executata o pedeapsa de 8 luni de peneteniciar PTR o pedeapsa de alcool la volan . Mulțumesc!
ART. 165 c.p.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.

Termenul de 3 ani prevazut la art.165 c.pen. se calculeaza de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principal., prin urmare calculati 8 luni de la data incarcerarii in penitenciar si adaugati termenul de 3 ani prevazut de art 165 c.pen. iar in acest mod veti afla data la care va interveni reabilitarea de drept a pedepsei aplicate.

Art. 167 c.pen.
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
................................................................................



Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna ziua, daca am fost condamnat in septembrie 2018 la 2 ani inchisoare cu suspendare cu 2 ani termen de supraveghere pentru o fapta petrecuta in august 2016, la ce data voi avea cazierul curat?
Dupa 5 ani de zile de la data ramanerii definitive.
mai au voie firmele sa solicite cazierul? GDPR-ul a intrat in vigoare. care ar fi sanctiunile pentru un astfel de angajator indiscret? in doar cateva situatii angajatorul ar avea voie sa solicite cazierul, pentru posturi de functionari publici, paznici etc.

ce credeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere -art 91 ncp/reabilitare, termen Iulian1012 Iulian1012 Pedeapsă de executat de fiecare inculpat: 3 ani închisoare şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăz. de art. 66 lit. a şi lit. b ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare- termen de reabilitare/calcul termen rzvrzv rzvrzv Am fost condamnat la 2 ani inchisoare in 2013 cu executare si eliberat conditionat in 2014...intrebarea mea este: cand pot sa-mi fac reabilitarea sa nu mai am ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare- cand ma pot reabilita? adriano_gl adriano_gl Am fost eliberat conditionat anul trecut pe 19 august; am executat 1an 2 luni si 28 de zile din condamnarea de 1 an si 10 luni pentru conducere fara permis... ... (vezi toată discuția)