avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul legal de redactare al unei hotarari?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul legal de redactare al unei hotarari?

Maine ramine in ronuntare un apel ce s-a facut pe marginea unei iesiri din indiviziune . Practic cel care a depus apelul a renuntat la judecarea acestuia . In cit timp trebuie ca instanta de apel sa redacteze hotarirea definitiva ? Exista un termen ?
Cel mai recent răspuns: ContSters369643 , utilizator 11:47, 30 Septembrie 2015
Da, exista un termen de 30 de zile, insa in cele mai multe cazuri este depasit.
Daca asa se va intampla si in cazul dvs., formulati cerere pentru urgentarea redactarii hotararii.
Art. 426
Redactarea şi semnarea
...............................
(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.
................................
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare proces tb asigurari sociale scheau scheau Proces judecat pe data de 25.09.2014 fond TB , pe data de 26.09.2014 s-a motivat pe saitul tribunalului hatararea - reclamantul ,casa de pensii a munic.Buc are ... (vezi toată discuția)
Urgentare divort laura38038 laura38038 Buna ziua, In 23.02.2015 am introdus o cerere de divort exclusiv din vina paratului (adica sotul), custodie exclusiva la mine, si plata pensiei alimentare. In ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)