avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatii elevi peste 18 ani invatamant special
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatii elevi peste 18 ani invatamant special

Elevii peste 18 ani care urmeaza cursurile invatamantului liceal special beneficiaza de alocatie in conditiile in care orientarea catre invatamantul special se face si ca urmare a inregistrarii esecului scolar (repetentie) in invatamantul de masa? Pentru ca cei de la AJPIS Vaslui solicita scolii scoaterea lor de pe lista de beneficiari, considerand ca daca au ajuns in clasa a IX-a la 18 ani inseamna ca au repetat anii scolari anteriori.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 5 Iunie 2024
Exact, dar cei de la AJPIS au zis ca se refera la oricare an scolar si bu se mai da .

Cornel Vasile a scris:

Textul de lege nu face nicio referire la "repetarea oricărui an școlar pe parcursul traseului educațional".

"Tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi repetă anul şcolar ... " . Sunt in asentimentul dvs ca legea se refera numai la cei care au implinit varsta de18 ani.

Oare ati rezolvat ceva ? Ca si eu sunt in aceasi aituatie si nu stiu unde sa merg
LTSEcaterina a scris:

Elevii peste 18 ani care urmeaza cursurile invatamantului liceal special beneficiaza de alocatie in conditiile in care orientarea catre invatamantul special se face si ca urmare a inregistrarii esecului scolar (repetentie) in invatamantul de masa? Pentru ca cei de la AJPIS Vaslui solicita scolii scoaterea lor de pe lista de beneficiari, considerand ca daca au ajuns in clasa a IX-a la 18 ani inseamna ca au repetat anii scolari anteriori.

Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat Cristina/68 Cristina/68 Fiul meu a implinit 19 ani in septembrie 2018 si este elev in clasa a XII-a(nu repeta anul)...Luna aceasta inca nu a primit alocatia....as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pana la ce varsta primesc alocatia ? Irinabv Irinabv Buna ziua ! Am 18 ani (impliniti in 10 mai anul acesta) si sunt eleva (in toamna incep clasa a 12-a) si as dori sa stiu pana cand primesc alocatia ? Doar ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru elevii care au implinit 18 ani tttgbbbb tttgbbbb Pe data de 08.01.2018 o sa implinesc 18 ani. Cand trebuie sa depun dosarul care imi va acorda in continuare alocatia ( inaintea implinirii varstei de 18 ani ... (vezi toată discuția)