Buna ziua,
La data cand m-am pensionat pe caz de boala (ianuarie 2009), stagiul complet de cotizare era de 32 ani. Mie, in calculul punctajului anual, mi s-a folosit stagiul complet de cotizare de 35 ani si nu de 32, atat cat era in vigoare la acea data. Astfel, am fost dezavantajat la cuantumul pensiei. As dori un raspuns, din care sa rezulte faptul ca pot sa ma adresez instantei invocand Decizia nr.4/2011 a ICCJ, solicitand recalcularea pensiei, iar stagiul complet de cotizare sa fie folosit cel de 32 ani (atat cat era in vigoare in 2009) si nu cel de 35 ani. Sunt nascut in anul 1953, iar vechimea in munca este de 35 ani si 6 luni, conditii normale de munca, pensionat in baza Legii 19/2000.
Multumesc !
Din neatentie(graba)am facut confuzie intre O.U.G.4/2005 si Decizia nr.4/2011 a ICCJ.
Decizia nr.4 a ICCJ se refera la cei care au beneficiat de reducerea varstei.
D-voastra din cele postate nu va incadrati aici(reducere).
Postati datele cerute de mine pentru a vedea de ce in 2009 punctajul mediu anual s-a raportat la un stagiu complet de32 de ani.
Punctajul mediu anual in 2009 nu mi s-a raportat la stagiul de 32 ani, ci la 35 ani. Eu inteleg ca daca ieseam la pensie in 2015 sa mi se raporteze la 35 ani, dar eu am iesit din 2009. Am fost inselat cu 3 ani, dar nu numai eu ci toti care au iesit mai repede la pensie fata de anul 2015, au acelasi inconvenient ca mine, nu sunt eu singurul. Nu am lucrat decat in grupa a III-a de munca, nu am conditii deosebite sau grupa I. Simt ca dreptatea este de partea mea si de aceea rog pe toti care citesc intrebarea mea si s-au adresat instantei de judecata, ii rog sa-mi transmita si mie rezultatul. De la un alt forum specializat in probleme de pensii, am primit raspunsul ca ma pot adresa in instanta si sa invoc Decizia 4/2011 a ICCJ, dar am fost sfatuit ca pentru a avea sanse mai mari, sa-mi intocmeasca cererea pentru instanta, un avocat specializat in legislatia muncii. Vad ca aici, aveti o alta abordare si-mi spuneti ca eu as bate campii, desi sunt perfect sanatos mintal.
Cine a spus ca bateti campii ?
Eu nu am facut acest lucru.
Si nici nu imi permit sa fac.
Decizia 4/2011 a ICCJ spune:
.........pentru persoane ale caror drepturi s-au deschis incepand cu data de 1 aprilie 2001 si care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare potrivit legii....
D-voastra ati beneficiat de o reducere potrivit legii ?
Eu am deschis o discutie in 2010 pentru cei care au lucrat in grupa II de munca.
Acestia beneficiaza de reducerea varstei,fara reducerea stagiului complet.
Acestia fac obiectul deciziei 4/2011 a ICCJ.
Nu am nicio reducere, numai ca m-am pensionat pe vremea cand in vigoare era stagiul complet de cotizare de 32 ani. Cine iesea la pensie in 2009, trebuia sa aiba stagiul complet de cotizare de 32 ani. Nu inteleg de ce, pentru mine s-a considerat ca trebuie sa am stagiul de 35 in anul 2009 ? Stagiul de 35, s-a completat abia in anul 2015. O fi zicand legea 19 ca trebuie folosit la toata lumea stagiul de 35 (barbati), dar eu consider ca legea este gresita. Va multumesc pentru raspunsuri, astept ca poate se gaseste vreun cititor in situatia mea si care s-a adresat instantei. Rog acel cititor, sa-mi comunice si mie, rezultatul primit de la instanta. Multumesc !