avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Aplicabilitate contract rezervare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Aplicabilitate contract rezervare

Buna ziua,

Am intocmit un contract de rezervare si un antecontract pentru un apartament. As dori sa va intreb: clauzele din contractul de rezervare se vor respecta in cadrul contractului de vanzare-cumparare chiar daca nu sunt si in antecontract?

De exemplu, urmatoarea clauza este prezenta in contractul de rezervare, dar nu si in antecontract:

"În cazul în care Cumpărătorul nu poate obţine finanţarea necesară achitării integrale a preţului și prezintă Vânzătorului un document justificativ în acest sens (adresă motivata de instituția creditoare privind respingerea cererii de acordare a creditului), prezentul înscris rămâne fără efecte și Vânzătorul va fi îndreptăţit să înstrăineze Apartamentul către orice terţă persoană, fiind totodată obligat și la restituirea către Cumpărător a sumei de bani încasată cu titlu de rezervare."

Daca din diverse motive banca nu-mi va acorda credit-ul (din cauza mea sau din cauza imobilului) dezvoltatorul ar trebui sa-mi returneze avansul, corect?

Multumesc,
Alexandru
Cel mai recent răspuns: alex7887 , utilizator 12:58, 30 Septembrie 2015
Nu. Nu au nicio legătura cu contractul de vânzare-cumpărare, dacă nu sunt incluse în acesta. Dacă nu plătiți prețui, pierdeți avansul, în condițiile în care în antecotract nu scrie altceva.
Interpretarea dumneavoastră este străină de clauza menționată în acea convenție privind rezervarea. Astfel, dacă din orice motiv banca refuză creditarea, vânzătorul restituie taxa de rezervare. Taxa de rezervare nu este tot una cu avansul / arvuna prevăzută în antecontractul de vânzare cumpărare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2015
Mihai Teris, Avocat
Buna ziua,

Am inteles.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament cu credit ipotecar nikosbab28 nikosbab28 Vreau sa achizitionez in ap. de la o persoana fizica deci nu prin agentie imobiliara si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce contracte ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Marii5 Marii5 Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare. S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o ... (vezi toată discuția)