avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare valabilitate antecontract dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare valabilitate antecontract dupa decesul vanzatorului

socru meu a facut un antecontract in calitate de vanzator in 2006 pe un teren extravilan .iar in 2014 a decedat ce poate face sotia sa obtin terenu inapoi de la cumparator am acte pe teren am certificat de mostenitor act de partaj ...cumparatoru ma actionat in instanta trebuie sa ofer despagubiri ce sa fac?

Cel mai recent răspuns: solongabriel , utilizator 23:10, 30 Septembrie 2015
Depinde de ceea ce scrie în antecontract, anume când trebuia să se încheie contractul de vânzare cumpărare, în funcție de acest element se poate pune problema prescripției dreptului de a solicita fie încheierea contractului de vânzare cumpărare fie restituirea avansului și după caz a cuantumului (pactului comisoriu / daune) dacă acest lucru este prevăzut în antecontract.
Un alt element demn de luat în considerare este și forma în care s-a încheiat acest antecontract.
12 luni avea valabilitate pt identificare cadastrala si inregistrare in cf terenul nici acum nu e inregistrat in cf
Orice drept în legătură cu acest antecontract este prescris.
dar in instanta cum poate da o hotarare de anulare a aceluio antecontract ...?pot sa cer despagubiri pe acel teren? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare garsoniera myk_romania myk_romania Buna seara tuturor. Am si eu doua probleme si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri...daca se poate. 1. Am semnat un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu grad iv crisssu crisssu Cine este proprietarul? O persoana fizica vinde unei societati un teren in 2006, primeste avansul iar restul de pret urmeaza sa il primesca in momentul in ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)