avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... trecere teren din extravilan in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

trecere teren din extravilan in intravilan

Buna ziua,

Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii contradictorii - la Primarie, la Oficiul de Cadastru, etc.
Precizez ca e vorba despre un teren (parcela de 1000 m) care se afla imediat langa intravilan, exista strada, are numar (cred) si utilitati la poarta.
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 50/1991, republicata si actualizata in 2014, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, intravilanul localitatilor se stabileste prin Planul de Urbanism General (PUG). Trecerea unui teren din extravilan in intravilan se face numai in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), terenul fiind ulterior inclus in PUG. In vederea intocmirii unui PUZ, trebuie sa luati legatura cu un arhitect. Dupa intocmirea acestuia, PUZ-ul trebuie aprobat de autoritatea locala administrativa competenta (Consiliul local, judetean ).

Daca terenul se afla in circuitul agricol (intravilan agricol sau extravilan) este necesara obtinerea unui aviz de la Oficiul de Cadastru si Administratia Nationala a Îmbunatatirilor Funciare (A.N.I.F) pentru scoaterea terenului din circuitul agricol si trecerea acestuia in intravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol meleka meleka buna detin o suprafata de 62000 mp intr o comuna in momentul de fata terenul are destinatia arabil extravilan as dori sa scot din circuit agricol si sa l ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)