avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias

Buna ziua,

Proprietarul inchiriaza cu contract de comodat un apartament pe perioada de 1 an. Clauzele de incheiere contin si faptul ca acest contract se poate incheia la initiativa oricareia dintre parti cu conditia unui preaviz de 1 luna.
Proprietarul informeaza chiriasul ca trebuie sa paraseasca locuinta la o anumita data, acordandu-i preavizul de 1 luna asa cum este specificat in contract.
Chiriasul nu primeste bine vestea cu motivele :
- Stii ce greu am gasit un apartament care sa arate asa de bine ? nu mai gasesc altul
- Am incheiat contractul pe un an, nu plec pana cand expira (chiar daca intro discutie cu proprietarul a spus ca s-ar putea ca peste cateva luni sa plece ca nu isi mai permite sa stea – adica mai repede de 1 an)
- Trebuie sa ma duc sa caut altul, alta insemana timp pierdut si bani dati la o agentie imobiliara sa gaseasca. Proprietarul spune ca se gasesc aparatmente ok si la direct proprietar, ba ii si gaseste unul (suna la anuntul de pe net sa se asigure ca e liber si e de la proprietar direct) si informeaza chiriasul (ii trimite datele anuntului pe mail).

Se apropie data eliberarii apartamentului. Proprietarul suna sa vada la ce ora sa se prezinte dupa cheie si chiriasul spune ca nu va pleca pentru ca nu si-a gasit inca un apartament care sa ii placa… sugestia proprietarului nu i-a placut, ca nu corespunde standardelor lui…

Ce poate face proprietarul in aceasta situatie sa evacueze chiriasul la data expirarii preavizului ?

Multumesc,
Adina
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:08, 1 Octombrie 2015
daca nu se inteleg va trebui sa il oblige prin instanta.....sa ceara evacuarea lui si dupa obtinerea unei sentinte sa il evacueze
contractul de comodat nu este unul si acelasi cu contractul de inchiriere.
Daca toate actele sunt ok si inregistrate la fisc, obtineti ordinul de evacuare si asa veti reusi sa-l evacuati.
Proprietarul poate negocia, in situatia in care s-a pus facand evaziune. Preferabil sa contacteze un avocat, sa faca declaratiile si atunci sa evacueze. Rapid, ca nu mai apuca pana in martie.
Contractul e de comodat, nu de inchiriere.
Puteti sa imi dati mai multe info legate de "Rapid, ca nu mai apuca pana in martie. "? Ce se intampla in martie?
Va multumesc,
Adina
Nimic, doar ca nu se pot face executari in perioada decembrie-martie.

Contractul nu e de comodat, contractul e de inchiriere, ascuns sub un act de comodat care e simulat. Asa reiese din ce-ati scris. Doar pentru ca titlul zice comodat nu inseamna ca e comodat. Uneori, asta inseamna evaziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de închiriere mihaela.ion mihaela.ion Bună ziua, În cazul în care există un contract de închiriere pe perioadă nedeterminată cu plata chiriei la zi, are voie proprietarul să pună spațiul ... (vezi toată discuția)
Evacuarea apartament Celebrimbor Celebrimbor Buna ziua! Am o problema ce tine de chiria unui apartament. Parintii mei au inchiriat un apartament de 19 ani si am continuat sa stam in el pana in ... (vezi toată discuția)
Contractele dintre proprietar si chirias - de care, in ce conditii costel2 costel2 1)Ce sanctiuni atrage un contract de închiriere facut între chirias si proprietar de comun acord ,neînregistrat legal ? 2)Poate un proprietar sa ofere un ... (vezi toată discuția)