avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DGASPC - drept de vizita pentru tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DGASPC - drept de vizita pentru tata

Am un copil necasatorita fiind, tatal copilului l-a recunoscut. Are hotarare judecatoreasca pe care am atacat-o in termen, de vizitare copil si luare de la mine pentru 6 ore de doua ori pe saptamana. Copilul are 3 ani si nu il cunoaste. Eu am toate conditiile materiale necesare ingrijirii copilului iar el imi plateste o pensie modica.
Intrucat nu am vrut sa-i dau copilul - mi-e frica sa nu fuga cu el - m-a reclamt la DGASPC iar acestia m-au chemat cu copilul la ei.
Sunt obligata sa ma duc? Si daca ma duc si ei o sa-mi ceara sa le duc copilul periodic, eu nu am niciun drept sa ma opun?
Nu vreau decat sa fim lasate in pace, eu calatoresc mult in tara iar copilul merge cu mine. Am conditii excelente si nu am nevoie la o adica nici de pensia alimentara.
Mi-au spus cea de la DGASPC ca fostul prieten mi-a fcut dosar penal ca nu am vrut sa-i dau copilul si ei sunt obligati sa-i inlesneasca de a-l vedea.
Mi-au spus ca daca nu ma prezint pierd copilul. M-am speriat rau.
pot sa ma duc o data si apoi sa le spun ca nu mai pot din cauza programului meu incarcat? :((
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:20, 5 Octombrie 2015
Daca este custodie comuna nu aveti ce face, trebuie sa respectati hot. judecatoreasca.
Eventual discutati cu un avocat si poate gasiti o portita pentru a obtine custodie unica.
Succes si putere de a trece prin toate incercarile vietii.
Nu prea aveti cum sa spuneti ca sunteti prea ocupata sa va ocupati de nevoile copilului si, in acelasi timp, sa insistati ca aveti timp sa va ocupati (ba chiar cu autoritate exclusiva) de copil.
Daca insistati ca aveti programul incarcat, tatal va insista sa se ocupe el de copil (adica sa locuiasca la el).

Daca va este frica sa dispara tatal cu copilul (ceea ce, in paranteza fie spus, este ceea ce ii faceti dvs tatalui), atunci relatiile personale sub supravegherea DGASPC sunt solutia perfecta la problema dvs. Sigur n-o sa fuga cu copilul de la DGASPC.

Problema nu sunt banii si nici conditiile materiale, problema este ca el este tatal copilului si, pana la proba contrarie, copilul are nevoie sa-si cunoasca tatal.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
mirebire, utilizator
Dragă camicami, bine ai venit în clubul mamelor cu obligaţia de a satisface drepturile taţilor iubitori, şi în interesul dreptului superior al copiilor.
Nu ai cum să te opui unei hotărâri judecătoreşti.
Nu-i nici o problemă că minorul nu-şi cunoaşte tatăl, tocmai de aceea s-a dat hotărârea, să-l cunoască! De acum înainte, în zilele de vizită va trebui să laşi copilul acasă cu cineva sau să stai pregătită, cu copilul îmbrăcat de plecare, ca să-l predai tatălui.
Dacă nu laşi copilul să plece, este ifracţiune, art.379 Cod Penal şi vei avea necazuri.
Refuzul de a răspunde la chemarea DGASPC este circumstanţă agravantă.
multumesc. mi-a spus o prietena ca daca nu dau copilul nu au ce sa-mi faca. Ma duc o data si gata. fac in asa fel sa ma cert cu el acolo si copilul tot la mine o sa traga. Pe urma nu ma mai duc. sa vina dupa mine, ca n-or sa ma gaseasca.
Refuzul de a raspunde la chemarea DGASPC nu este circumstanta agravanta a infractiunii prev la art. 379 C.pen. in sensul legii penale. Poate avea legatura eventual cu buna credinta. Dvs vreti sa fiti lasate in pace. Tata vrea sa-si vada copilul. Dorinta unui tata de a-si vedea copilul apare ca fiind perfect justificata, a dvs ramane de vazut.
Ca e posibil sa nu suferiti vreo sanctiune, e discutabil. Ca alegeti in mod constient sa ignorati legile, hotararile judecatoresti, e infractiune. Ca mai spuneti ca pot sa vina dupa dvs ca nu va vor gasi, aici mi se face si frica ?!? Totul in regula?
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2015
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita Betty88 Betty88 Buna ziua, Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa ... (vezi toată discuția)
Daca copilul meu care este sub ingrijirea mea si nu am respectat o singura zi de vizita giorgygeo giorgygeo fetita mea este la mama mea,azi era zi de vizita pt tata-l ei.e singura data cand nu o respect ca ora de vizita pentru ca nici prin cap nu imi trecea sa se ... (vezi toată discuția)
Copilul nu vrea cu tata roxy2011 roxy2011 buna seara am nevoie de un sfat va rog. concubinul meu este in divort de sotia sa si exista deja un program de vizitare prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)