avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot sa fac? - probleme cu programul de vizita

Buna ziua,
Sunt divortata si am 2 copil de 6 ani si de 3ani. La divort nu a fost hotarat un program de vizita ptr tata. Cuncubinajul meu a invitat sa vina sa vada copii timp de iarna la noi acasa, dar el nu a venit la vizita. A cerut pe copii sa duca la el la casa concubinajei dar fara sa am voie si eu sa merg sa vad unde il duce pe copii. Am invitat sa vina la serbare la gradinita si am primit raspuns ca nu are timp. Acum m-a dat la judecatorie ca nu am lasat sa vada copii. Baiatul de 6ani ii e frica sa ramane cu tatal lui fara sa fiu si eu inpreajma. Baiatul de 3 ani nici nu mai aduce amimte de el. Pot sa fiu obligat sa las la el copii fara sa stiu unde il duce? Am gresit cand am refuzat sa las copii la el daca nu am voie sa vad unde il duce? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Betty88 , utilizator 10:46, 27 Iunie 2017
La judecătorie, se va stabili un program de relaţii al tatălui cu copiii şi , cu siguranţă, va fi cu preluarea copiilor fără dvs. Se va face ancheta psihosocială la adresa indicată de el în care afirmă că locuieşte; nu are importanţă că mai locuieşte cu cineva care nu pune în pericol viaţa copiilor.
Nu contează frica copilului sau că minorul nu-l cunoaşte pe tata - îl va cunoaşte, dacă vrea, dacă nu. Dvsd. aveţi obligaţia să lămuriţi copiii să plece cu tata, că tata e bun şi îi iubeşte.
Buna ziua,
Multumesc ptr raspuns dar nu inteleg de ce trebuie sa-l mint copilul ca tatal lui il iubeste. Baiatul aduce aminte foarte bine de bataia care a primit cand mi-a zis ca tatal lui a baut laptele si ptr el nu a dat. Si mai mult de un an nu a venit in vizita sa vada copii, nici cand a vazut prin sat nu a venit la ei mai bine era sa ne ocoleasca. A vrut sa duca la el dar fara sa-mi spune unde il duce si nu are inca program de vizita. Asta a fost intrebarea mea daca am gresit sau nu fiind copii la mine. Multumesc
Căutați să protejați copilul dar nu îl discreditați pe celălalt părinte. Încurajați relația copilului cu celălalt părinte, deoarece copilul are nevoie de ambii părinți în viața sa. Doar în cazul în care interesul copilului este afectat, puteți acționa în sensul restrângerii legăturilor personale cu părintele său.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată mămică, dumneavoastră aveţi dreptate, eu v-am răspuns cum judecă instanţele.
Mai mult, în aceeaşi situaţie ca a dvs., ştiind că tatăl nu are un domiciliu stabil unde să ducă copilul şi demonstrând acest lucru în instanţă, decizia a fost: "Tatăl va lua copilul de vineri până duminică la locaţia din Romania aleasă de el" Nu înţeleg de ce este necesară ancheta psihosocială la domiciliul părintelui dacă îl poate duce chiar şi într-o gaură de canal?!
În rest, am reluat indicaţiile unor specialişti de pe acest forum, care recomandă acest procedeu de a convinge copiii să plece la programul de vizită.

Multumesc ptr raspuns. Nu are program de vizita fiind nu a cerut la divort. Am intalnit cu el in statia de autobuz si a fost si copilul cu mine. A chemat copilul la el dar copilul a refuzat sa mearga langa el si a zis catre tata ca se teme si din cauza asta nu vrea sa se apropie de el. Am incercat sa-l fortet pe copil si sa explic ca nu are de ce sa teme daca sunt si eu acolo dar nici asa nu a mers. Tata copilului a zis catre copil ca nu o sa mai cunoaste daca nu merge langa el. Cum pot sa-l protejez copii legal?

Alte discuții în legătură

Program vizita copil minor lidia_mmary lidia_mmary Buna ziua, Am un copil de 8 ani jumatate.Acum 8 ani fostul meu sot a fost inchis in strainatate pentru furt . Ulterior dupa 2 ani am divortat si obtinand ... (vezi toată discuția)
Dgaspc - drept de vizita pentru tata camicami1994 camicami1994 Am un copil necasatorita fiind, tatal copilului l-a recunoscut. Are hotarare judecatoreasca pe care am atacat-o in termen, de vizitare copil si luare de la ... (vezi toată discuția)
Nerespectare sentinta civila de mama copiilor chitu emil chitu emil Nerespectare Sentinta civila de mama copiilor.Nu aduce copiii in program de vizitare,mai mult de atat i-a invatat pe copiii sa spuna ca nu mai vor sa vina la ... (vezi toată discuția)