avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de invaliditate

Am trecut de la gr.2 la gr.3 prin decizie pe daata de 6 oct. 2014 si pe data de 14 oct. 2014 m-am angajat cu 4 ore. Este corect sa mi se sisteze plata pensiei pentru luna octombrie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:12, 2 Octombrie 2015
Cine v-a spus ca vi s-a sistat plata pensiei pe luna octombrie?
Am primit o decizie precum ca mi s-au platit bani necuvenit deoarece am lucrat cand as fi fost in inv. de gr. 2 dar eu am primit decizia de la comisie pe data de 6 oct. si m-am angajat pe 14 oct. deci eram in gr. 3 cand am inceput sa lucrez. Si acum mi se opresc cate 70 de lei lunar.
1. Nu este vorba de sistarea platii pensiei de invaliditate ci de recuperarea unor sume incasate necuvenit.

2. - Daca este asa cum spuneti dvs. atunci faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii (CCC) de pe langa CNPP.
- Contestatia o depuneti la Casa de Pensii (de unde luati un numar de inregistrare) care o va trimite la CCC de la care veti primi raspuns in scris.
Va multumesc. Am fost la casa de pensii si directoarea mi-a spus ca trebuia sa fac contestatie in 15 zile. Recuperarea sumelor incasate nu cred ca este legala deoarece eu nu am lucrat in timpul cat eram pensionata cu gr.2 ci dupa e am primit decizia de la comisie. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot sa fac contestatie in instanta ca sa-mi recuperez banii oprit abuziv.
1. De ce nu ati facut contestatie asa cum vi s-a spus de la Casa de Pensii?

2. Faceti contestatie, nu mai pierdeti timpul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata pensiei de invaliditate Mentorica Mentorica In luna noiembrie2014 am fost chemata la comisia de expertiza la Bucuresti.Pentru ca nu am putut sa merg mi-a fost sistata plata pensiei pe luna decembrie si ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca sau contencios administrativ? OLGAS OLGAS In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)