avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiul potential
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiul potential

Sunt pensionata gr.2 datorita unei neoplazii si am cerut sa fiu trecuta la gr.3 pentru a-mi completa veniturile lucrand 4 ore. Mi-a fost anulat stagiul potential acordat si micsorata pensia. Este legal?
Cel mai recent răspuns: floridor , utilizator 15:23, 1 Octombrie 2015
H.G.257/2011

Art. 62


(1) In cazul persoanelor ale caror drepturi de pensie de invaliditate se deschid dupa data intrarii in vigoare a legii, la schimbarea gradului de invaliditate stagiul potential acordat la inscrierea initiala se mentine, iar eventualele stagii de cotizare, precum si stagiile asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) din lege, realizate dupa pensionare, nu se valorifica.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1) nu se acorda stagiu potential in cazul schimbarii in gradul al III-lea de invaliditate, atunci cand cauza ivirii invaliditatii este boala obisnuita sau accident care nu are legatura cu munca.

Deci mie mi-a fost luat stagiul potential ilegal!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare grad ContSters216223 ContSters216223 Buna ziua.Daca din gradul II m-au trecut in gradul III,cu drept de lucru de 4 ore,automat ti se scade pensia?stiu persoane care au ramas cu aceasi pensie si ... (vezi toată discuția)
Am trecut la gradul iii de invaliditate si nu am mai primit stagiu potential rdoro rdoro In ina 2003 am iesit la pensie pe caz de boala gradul doi. La stabilirea pensiei s-a luatin calcul ani efectiv lucrati si un \"stagiu potential \" stabilit la ... (vezi toată discuția)
Pensionare maian maian IN IANUARIE 2008 AM SUFERIT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE , A FOST INREGISTRAT CA ACCIDENT DE MUNCA SI AVAND GE 2, DUPA ULTIMA REVIZUIRE DIN IANUARIE 2012 AM FOST ... (vezi toată discuția)