avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire CIC

Buna ziua,
Ma intereseaza cu ce data trebuie sa se revina la serviciu, daca copilul este nascut pe data de 7 noiembrie 2013. iar cererea pentru ingriirea copilului a fost facuta pe 2 ani. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:06, 2 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CIC , acesta este obligat sa isi ia acest concediu pe o perioada de 30 de zile sau sa declare ca nu doreste sa beneficieze. In ambele cazuri mama este obligata sa isi reia activitatea sau sa solicite concediu fara plata cu 30 de zile inainte de implinirea a 2 ani a copilului.
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC, atunci durata CCC pentru mama se va reduce cu o luna.
In speta, mama va trebui sa revina la munca incepand cu data de 8.octombrie.2015.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna.
In speta, mama va trebui sa revina la munca incepand cu data de 8.noiembrie.2015. revenirea efectiva facandu-se cu data de 09.11.2015



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare durata cic de la 1 an la 2 ani netcupeter netcupeter Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! In data de 09.11.2015 am depus la DGASPC sectorul 2, solicitarea de intoarcere la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu pt crestere copil in varsta de pana la doi ani ContSters146823 ContSters146823 Cand trebuie sa se intoarca la serviciu mama aflata in concediu pentru crestere copil in varsta de pana la doi ani? (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului suciugeorgeta suciugeorgeta Daca salariata are medical dupa nastere pana in 08.10.2015 asta inseamna ca angajatorul face decizia de suspendare cu 09.10.2015?? Trebuie sa apara undeva ... (vezi toată discuția)