avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare durata CIC de la 1 an la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare durata CIC de la 1 an la 2 ani

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema!
In data de 09.11.2015 am depus la DGASPC sectorul 2, solicitarea de intoarcere la locul de munca pentru sotie precum si refuzul tatalui de a sta luna a 12-a acasa, cu copilul. Copilul implineste 1 an in data de 20 februarie 2016.
Ulterior, din motive personale, am decis sa prelungim concediul mamei pana la varsta de 2 ani a copilului.
Trebuie sa mergem la APISMB pentru a depune cerere, etc.
Intrebarea mea este: Cate luni va primi mama indemnizatia de cresterea copilului in cazul in care nu se intoarce la locul de munca la 11 luni si prelungeste CIC pana la 2 ani?
Cum ar trebui sa cerem autoritatilor plata indemnizatiei pana la varsta de 1 an a copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 14 Ianuarie 2016
1. OUG 111/2010
art.7
...
(7) Opţiunea beneficiarului prevăzută la alin. (1) se exprimă în scris, pe bază de cerere, şi nu poate fi schimbată pe parcursul acordării drepturilor.

Prin urmare, daca s-a optat prima data pentru CCC cu o durata de 1 an , aceasta optiune nu se mai poate schimba in CCC cu o durata de 2 ani.

2. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si nu solicita acest lucru cel putin o luna, durata CCC pentru mama se reduce cu o luna.
In speta, mama va trebui sa revina la locul de munca in data de 21.01.2016.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna.
In speta, mama va trebui sa revina la locul de munca in data de 21.02.2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire cic GabrielaMarinela GabrielaMarinela Buna ziua, Ma intereseaza cu ce data trebuie sa se revina la serviciu, daca copilul este nascut pe data de 7 noiembrie 2013. iar cererea pentru ingriirea ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa cic bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: copil nascut in 18.02.2015. Mama are contractul suspendat pentru un an, dar doreste ... (vezi toată discuția)
Ccc Strutyzrz Strutyzrz Dacă tatăl nu își ia CCC,care este ultima zi in care mama se poate întoarce la serviciu ? Va primi indemnizația pt ultima luna ? Multumesc (vezi toată discuția)