avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curte comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curte comuna

Buna ziua,

locuim in aceeasi curte 4 familii care avem in total 6 copii. Una dintre familii nu are copii si nu este de accord cu joaca acestora in curte. Vecinul cu pricina vorbeste foarte urat in prezenta copiilor (injuraturi, amenintari, catalogari de tot felul). Ultima data a luat o minge, care nu ii apartine, si a refuzat sa o innapoieze.
Va rog sa-mi dati un sfat. Ce metode legale sunt, la ce autoritati sa ma adresez pentru a rezolva situatia.
Este interzisa joaca in curte daca locuim mai multe familii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: radusimionca , utilizator 14:42, 3 Octombrie 2015
Trebuie sa va intelegeti amiabil, copiii au voie sa se joace dar, sa nu deranjeze pe ceilalti vecini,mai ales intre orele 22-08.00.Daca apreciati ca un potential pericol amenintarile puteti face plangere penala ptr.amenintare(Art.206 NCP)
Stimată mămică, NU este interzisă joaca în curte a copiilor.În cazul dvs., funcţionează numai legea bunului simţ: adică să se păstreze anumite ore de linişte, ca locatarii să se poată odihni, să se respecte munca celuilalt, adică să nu se calce peste straturile de flori sădite de vecin, să nu se rupă florile îngrijite de respectivul, copiii să nu-şi facă poarta de fotbal în uşa sau în geamul vecinului, etc.
Eu însămi am avut consecinţe a unor asemenea jocuri nevinovate din faţa casei, pe stradă, copiii şi-au făcut teren de fotbal şi uşa garajului meu a fost poarta.Tot peretele are urme de minge, copiii s-au jucat şi când era noroi, mingea a nimerit şi geamul, de stratul de flori nici nu mai amintesc, iar urletele încetau uneori la miezul nopţii.
Multumesc pentru raspuns domnule Popescu. Joaca inceteaza intotdeauna inainte de ora 22. Pe noi ne ingrijoreaza cel mai mult amenintarile si felul in care se vorbeste in prezenta copiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drept proprietate, liniste publica Stfan Stfan Locuind in vecinatatea terenului de fotbal a unei scoli generale si ma confrunt cu o situatie anormala: Se joaca fotbal pe acest teren, activitate ... (vezi toată discuția)
Sicanare zilnica din partea vecinului buna seara, va prezint ... marcu.alina marcu.alina Sicanare zilnica din partea vecinului - drept civil si drept penal (amenintari cu moartea si viol) Buna seara, Va prezint o situatie de sicanare / ... (vezi toată discuția)
Amenintari - drept penal (amenintari cu moartea si viol) buna ... marcu.alina marcu.alina Amenintari - drept penal (amenintari cu moartea si viol) Buna seara, Va prezint o situatie de sicanare / hartuire din partea vecinului de langa curtea ... (vezi toată discuția)